In Woerden krijgt de Koningin een toelichting op de stedelijke vernieuwing van de binnenstad, het project Hoochwoert, en bekijkt zij een modeshow waar leerlingen hun eigen koninklijke kledingontwerpen presenteren op de catwalk.

De Koningin komt om ongeveer 15.50 uur het centrum van Woerden binnen via de Westdam. In het voormalig Arsenaal krijgt zij een uiteenzetting over de ontwikkeling van het centrum van Woerden vanaf 1980. Het gesprek gaat in het bijzonder over de vernieuwing van de binnenstad: het project Hoochwoert, dat 86 woningen, 9.000 m2 winkels, een nieuw stadsplein en een ondergrondse parkeergarage omvat.

Op het Kerkplein naast het Arsenaal tonen vervolgens enkele leerlingen van het basis- en voortgezet onderwijs kunstwerken die zij maakten in het kader van Creatieve Kunstvorm, een kunstproject voor scholen in Woerden naar aanleiding van het zilveren regeringsjubileum. Aansluitend bekijkt de Koningin een modeshow van VMBO-, HAVO- enVWO-leerlingen die op een catwalk de kleding showen die zij ontwierpen in het kader van het lokale onderwijsproject Ensceneer je eigen kroning en maak een kledingontwerp waarin jouw persoonlijkheid wordt getoond.

Om 16.45 uur is het officiële deel van het bezoek ten einde en vertrekt de Koningin naar restaurant De Markies in Woerden voor een afsluitende receptie.

Eerder op de middag spreekt zij in IJsselstein met het College van Gedeputeerde Staten over ontwikkelingen in de provincie en bezoekt zij De Meridiaan, een nieuwe woonvorm voor senioren in de nieuwbouwwijk IJsselstein-Zuid. In Mobilion, het bezoekerscentrum van Rijkswaterstaat in de stad Utrecht, neemt de Koningin samen met leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs kennis van ontwikkelingen op het terrein van infrastructuur. Koningin Beatrix (klik om de foto te vergroten) Koningin Beatrix bezocht Woerden ook al in 1972 (klik om de foto te vergroten)

bron:Gemeente Woerden