Met de 'Red Instead'-inruilactie van WatchGuard kunnen organisaties verouderde security-appliances kosteloos vervangen voor de nieuwste generatie XTM en XCS

Den Haag, 7 juni 2010 Security-specialist WatchGuard Technologies start met de inruilactie ´Red Instead‘˜. Hierbij kunnen bedrijven die gebruik maken van verouderde security appliances van ieder willekeurig merk deze kosteloos inruilen voor de moderne appliances van WatchGuard.

Bedrijven die de verouderde security-apparatuur inleveren, krijgen een aantal series van XTM en XCS gratis aangeboden. Zij kunnen kiezen uit de XTM 2, 5 of 8 Series firewalls of de XCS 170, 370, 570, 970 of 1170 Series messaging security appliances. De XTM is ideaal voor zowel kleine bedrijven als grote organisaties. De oplossing biedt uitstekende bescherming voor netwerken, applicaties en gegevens en beschikt over uitgebreide beheermogelijkheden.

Netwerkbeveiliging voor kleinere bedrijven
De WatchGuard XTM 2 Series bieden netwerkbeveiliging voor kleine bedrijven en bijkantoren die behoefte hebben aan een goede en betaalbare beveiliging. Meegeleverde functies zijn volledige HTTPS-content inspectie en VoIP-ondersteuning. De flexibele beheertools geven beheerders de mogelijkheid te werken met een gebruiksvriendelijk dashboard, zelf te ontwikkelen scripts en/of een webinterface.

Firewall- en VPN-oplossingen voor middelgrote organisaties
De XTM 5 Series bieden middelgrote bedrijven een combinatie van firewall- en VPN-oplossingen met zeer snelle doorvoer van dataverkeer en een reeks van tools voor een flexibel beheer. De doorvoer van de firewall gaat tot 2,3 Gbps en de appliance bevat zeven ethernetaansluitingen (waarvan zes GigE en à©à©n FE) voor het ondersteunen van snelle LAN-backbone infrastructuren en gigabit WAN-verbindingen. Ook hier kunnen beheerders aan de slag met een dashboard, zelf te ontwikkelen scripts en/of een webinterface. Daarnaast zijn realtime-monitoring en uitgebreide rapportagetools in de oplossing inbegrepen.

Uitgebreide beveiliging voor grote organisaties
Voor hoofdkantoren en locaties tot 5.000 gebruikers biedt WatchGuard de XTM 8 Series aan, bestaande uit een 5 Gbps firewall met tien 1Gb-aansluitingen. De XTM 8 biedt volledige HTTPS-inspectie, URL-filters, anti-spam, anti-virus en inbraakpreventie. Het is mogelijk de firewall-appliance op te nemen in een omgeving die bedoeld is voor zeer bedrijfskritische applicaties. De appliance biedt tevens ondersteuning voor virtuele LAN‘˜s, waarmee gebruikers bij het wegvallen van een LAN-aansluiting kunnen terugvallen op andere LAN‘˜s. Met de aansluitingen voor meerdere Wide Area Networks kunnen organisaties terugvallen op een andere netwerkprovider in het geval de diensten van hun netwerkprovider niet beschikbaar zijn. Tot slot zorgt server load balancing ervoor dat de verwerking van het te inspecteren dataverkeer over meerdere servers kan worden verdeeld.

Content security appliances voor ieder bedrijf
Met de XCS-appliances biedt WatchGuard oplossingen voor anti-spam en anti-malware gecombineerd met data loss prevention (DLP). De XCS biedt uitstekende bescherming tegen de dreigingen die zich verspreiden via e-mail en het web. Denk daarbij aan spam, virussen, malware, gemengde dreigingen, spyware en meer. Deze oplossing is zowel geschikt voor kleinere bedrijven als grote organisaties met veeleisende netwerkomgevingen.

De ´Red Instead‘˜-actie is geldig als bedrijven een driejarige licentie voor de softwarebundel van de WatchGuard XTM of XCS afnemen. Kijk voor meer informatie over 'Red Instead' op www.watchguard.nl

Over WatchGuard Technologies
WatchGuard ontwikkelt betaalbare, all-in-one netwerk- en content security-oplossingen voor een uitgebreide beveiliging van bedrijfsgegevens, netwerken en telewerkoplossingen. WatchGuard's eXtensible Threat Management (XTM) network security-oplossingen combineren firewall, VPN en security services voor het buiten houden van spam, virussen, malware en intrusions op bedrijfsnetwerken. De ´Extensible Content Security‘˜ (XCS) appliances bieden content security voor e-mail en web gecombineerd met Data Loss Prevention (DLP) voor complete contentbeveiliging. De oplossingen van WatchGuard zijn zeer schaalbaar. WatchGuard levert oplossingen voor kleine bedrijven, middelgrote tot grote ondernemingen en bedrijven met meer dan 10.000 medewerkers. Sinds de oprichting in 1996 heeft de organisatie wereldwijd meer dan 600.000 WatchGuard-appliances geïnstalleerd. Ze bieden via meer dan 15.000 toegewijde partners producten aan in 120 landen. Het hoofdkantoor van WatchGuard is gevestigd in Seattle. Daarnaast hebben ze vestigingen in Europa, Azië en Latijns-Amerika. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Den Haag.
Kijk voor meer informatie op http://www.watchguard.com/.

Contactgegevens
Maria Pinto
Marketing Manager EMEA
WatchGuard Technologies
+31 (0)70-711 20 87
[email protected]

Aleksandra Andjelic
Eigen_Zinnig PR & Communicatie
+31 (0)6-24 24 56 79
[email protected]
www.eigen-zinnig.nl