Functionaliteit drastisch uitgebreid, beheerfuncties fors verbeterd

DEN HAAG - 23 februari 2010 - WatchGuard Technologies heeft een belangrijke upgrade uitgebracht van zijn Fireware XTM besturingssysteem voor firewall appliances. De nieuwe versie biedt onder andere nieuwe security-mogelijkheden en verbeterde beheerfuncties. Met deze nieuwe release zijn organisaties in staat om meerdere applicaties op het gebied van instant messaging te blokkeren. Bovendien beschikken bedrijven nu over tal van nieuwe mogelijkheden voor het beheren, rapporteren en vastleggen van security-aspecten.

Risico‘˜s instant messaging
Het gebruik van niet-geautoriseerde instant messaging en het delen van bestanden kunnen voor grote security-problemen zorgen. Bovendien kan het de productiviteit van medewerkers negatief beïnvloeden. De nieuwe release van WatchGuard Fireware XTM maakt het administrators mogelijk om Skype-verbindingen naar en van beveiligde hosts te blokkeren. Deze nieuwe functionaliteit is toegevoegd aan de reeds bestaande mogelijkheden om onveilige applicaties op het gebied van IM en bestandsdeling te blokkeren. Voorbeelden hiervan zijn AIM, Yahoo! Messenger, Microsoft Messenger, BitTorrent en Kazaa.

Rapportagemogelijkheden
De nieuwe Fireware XTM biedt aanbieders van managed security services (MSSP‘˜s) en remote administrators een gemakkelijk aan te passen en op browsergebaseerde interface voor het inzien en maken van rapportages. Deze nieuwe interface maakt het mogelijk om te werken met een reeks van historische en on-demand rapporten - zonder dat hiervoor speciale rapportagesoftware moet worden geïnstalleerd. Daarnaast hebben MSSP‘˜s en bedrijven vaak behoefte aan schaalbare databases voor het vastleggen van loginformatie en rapporten. Deze databases dienen ook te allen tijde beschikbaar te zijn. De nieuwe versie van Fireware XTM kent nu een nieuwe WatchGuard System Manager (WSM) die gebruik maakt van een Postgress database. Deze database kan worden geplaatst op een andere PC of server. Hierdoor kan zowel de beschikbaarheid als het prestatieniveau van de rapportage- en logging-omgeving drastisch worden verbeterd. Ook maakt deze manier van werken het mogelijk om eenvoudig back-ups van alle gegevens en rapporten te maken. Het is via deze aanpak zelfs mogelijk om met geclusterde hosts voor logging of rapportage te werken.

Waarschuwingen voor verhogen service levels
De security-voorzieningen die een MSSP of bedrijf aanbiedt, is uiteraard ook gebaat bij een goede controle van de gezondheid van de logging- en rapportage-servers. Het nieuwe besturingssysteem van WatchGuard biedt hier in de vorm van de WatchGuard System Manager Log alle mogelijkheden toe. Hiermee kunnen zij bovendien waarschuwingen ontvangen als zij hun service levels aanzienlijk moeten verhogen.

Quote
WatchGuard blijft zich continu richten op het vernieuwen en verbeteren van zijn security-appliances voor het beschermen van zakelijke netwerken, applicaties en gegevens‘˜, zegt Marco Weeber, Regional Sales Manager Benelux van WatchGuard Nederland. ´Met deze nieuwe versie van Fireware XTM kunnen organisaties meer controle uitoefenen over niet-geautoriseerde IM-applicaties. Zij kunnen tevens op een zeer goede manier gegevens vastleggen en rapporten opstellen waardoor tegemoet kan worden gekomen aan de steeds strengere compliance-eisen. .‘˜

De nieuwe Fireware XTM is gratis te verkrijgen voor klanten die een LiveSecurity-abonnement hebben voor ondersteunende hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op www.watchguard.com/products/fireware-xtm.asp.

Over WatchGuard Technologies 
WatchGuard Technologies is al sinds 1996 de toonaangevende marktleider in geavanceerde technologieën voor netwerkbeveiligingsoplossingen en biedt inmiddels bedrijfszekere beveiliging aan honderdduizenden bedrijven wereldwijd. De serie WatchGuard unified threat management systemen en de WatchGuard SSL VPN remote access oplossingen bieden uitbreidbare netwerkbeveiliging, een ongeëvenaard inzicht in het netwerk, beheersbaarheid en controle. De WatchGuard-producten worden ondersteund door de WatchGuard LiveSecurity Service, een innovatief support-, onderhoud- en opleidingsprogramma. Het hoofdkantoor van WatchGuard is gevestigd in Seattle en er zijn vestigingen in Noord-Amerika, Europa, Azië en Latijns-Amerika. Kijk voor meer informatie op http://www.watchguard.com/.

Contactgegevens
Maria Pinto
Marketing Manager EMEA
WatchGuard Technologies
+31 (0)70-711 20 87
[email protected]

Aleksandra Andjelic
Eigen_Zinnig PR & Communicatie
+31 (0)6-24 24 56 79
[email protected]