Persbericht

XCS-appliances voor beveiliging van webcontent, DLP en messaging ook als virtuele oplossing beschikbaar

 

Den Haag, 29 februari 2012 - WatchGuard Technologies breidt de virtualisatieportfolio binnenkort uit met zijn Extensible Content Security (XCS) appliances. De nieuwe WatchGuard XCSv is ontworpen voor omgevingen die zijn gevirtualiseerd met VMware en bieden niet-parallelle beveiliging van webcontent, data loss prevention (DLP), email en messaging.  
"Er zijn veel redenen en voordelen waarom bedrijven, groot en klein, overgaan op gevirtualiseerde IT-oplossingen", zegt Etiënne van der Woude, Regional Sales Manager Benelux bij WatchGuard Technologies. "WatchGuard heeft het voortouw al genomen met de virtualisering van zijn firewalls, en nu volgt een verdere uitbreiding van onze virtuele beveiligingoplossingen, die binnenkort ook het volledige scala aan XCS-appliances zullen bevatten." 

 

WatchGuard XCSv
Binnenkort komen er vier versies van de XCSv beschikbaar, geschikt voor zowel kleine, middelgrote als grootschalige gedistribueerde omgevingen. Deze virtuele versies bieden bescherming van webcontent, DLP, email en messaging op hetzelfde niveau als de WatchGuard harwareappliances, inclusief geavanceerde anti-spam en malwareprotectie, zero-hour threat outbreak response en gebruiksvriendelijke functies voor beheer en rapportage.
Omdat meerdere instances van XCSv tegelijk op à©à©n vSphere hypervisor kunnen draaien, is de WatchGuard virtuele appliance ideaal voor managed security services providers (MSSPs), hosting providers, en grotere IT-organisaties die aparte logische XCS-gateways voor webbeveiliging en content op hetzelfde host-systeem willen laten draaien.
Omdat de WatchGuard XCSv in een virtuele infrastructuur geïmplementeerd kan worden naast messaging- en webservers - en zelfs in interne netwerken tussen virtuele machines in hetzelfde cluster of op dezelfde server - is de XCSv zeer geschikt voor de implementatie van web- en messaging-beveiligingspolicy's tussen domeinen, applicaties, gebruikers-communities of verschillende partijen. Zelfs netwerkomgevingen die maar à©à©n server in gebruik hebben voor alle werkzaamheden, kan een instance van XCSv draaien op diezelfde server en zorgen voor web-, DLP-, email- en messagingbeveiliging.

 

WatchGuard XCSv wordt initieel ondersteund op VMware vSphere versies 4.1 en 5.0. Prijzen en beschikbaarheid worden op dit moment nog niet bekend gemaakt; er komt echter beperkt een bà¨taversie beschikbaar binnen 30 dagen na de dagtekening van dit bericht. Partijen die interesse hebben om deel te nemen aan de WatchGuard XCSv bà¨ta kunnen zich hier registreren.

 

Over WatchGuard Technologies
WatchGuard ontwikkelt betaalbare, all-in-one netwerk- en content security-oplossingen voor een uitgebreide beveiliging van bedrijfsgegevens, netwerken en telewerkoplossingen. WatchGuard's eXtensible Threat Management (XTM) network security-oplossingen combineren firewall, VPN en security services voor het buiten houden van spam, virussen, malware en intrusions op bedrijfsnetwerken. De 'Extensible Content Security' (XCS) appliances bieden content security voor e-mail en web gecombineerd met Data Loss Prevention (DLP) voor complete contentbeveiliging. De oplossingen van WatchGuard zijn zeer schaalbaar. WatchGuard levert oplossingen voor kleine bedrijven, middelgrote tot grote ondernemingen en bedrijven met meer dan 10.000 medewerkers. Sinds de oprichting in 1996 heeft de organisatie wereldwijd meer dan 600.000 WatchGuard-appliances geïnstalleerd. Ze bieden via meer dan 15.000 toegewijde partners producten aan in 120 landen. Het hoofdkantoor van WatchGuard is gevestigd in Seattle. Daarnaast hebben ze vestigingen in Europa, Azië en Latijns-Amerika. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Den Haag.

 

Kijk voor meer informatie op www.watchguard.com.

 

Contact
Maria Pinto
Marketing Manager EMEA
WatchGuard Technologies
+31 (0)70-711 20 87

 

Hans Lamboo 
Co-Workx 
+31 (0)6-16 64 86 70

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform