Nieuwe beveiligingsoplossingen voor grote en middelgrote ondernemingen

DEN HAAG - 12 april 2010 - WatchGuard heeft zijn reeks van security-oplossingen aanzienlijk uitgebreid met de XTM 2 Series voor middelgrote en de XTM 5 Series voor de grote ondernemingen. WatchGuard XTM 2 Series biedt krachtige beveiliging en is eenvoudig te installeren en te gebruiken. Daarnaast kunnen gebruikers op een veilige manier met VoIP en unified communications werken. De WatchGuard XTM 5 Series koppelt een uiterst stringente beveiliging aan zeer hoge prestaties.

´Geen bedrijf is veilig voor de pogingen van criminele organisaties om gevoelige gegevens te stelen. Voor grotere ondernemingen komt daar nog een extra uitdaging bij‘˜, zegt Marco Weeber, Regional Sales Manager Benelux. ´Overheden en toezichthoudende instellingen stellen steeds strengere eisen aan de manier waarop bedrijven met informatie omgaan. Bovendien zien we een niet aflatende druk op de IT-budgetten. Security-bedrijven moeten organisaties dan ook helpen om deze problemen het hoofd te bieden.‘˜

XTM 5 Series: 800 Mbps
De XTM 5 Series is gericht op grote bedrijven die behoefte hebben aan een zeer goede vorm van beveiliging die beschikbaar is voor grotere aantallen gebruikers. Deze reeks is in staat om 1.500 gebruikers te beschermen tegen bedreigingen van buitenaf. Tegelijkertijd geeft de XTM 5 organisaties de zekerheid dat zij voldoen aan de compliancy-eisen doordat bedrijfsinformatie niet buiten de firewall terecht kan komen als deze daar niet thuis hoort.

De XTM 5 is gebaseerd op een Intel-architectuur en kent een verwerkingscapaciteit van 2,3 Gigabit per seconde. Op het moment dat alle beschermingsvoorzieningen actief zijn - denk hierbij aan anti-virus, intrusion prevention/intrusion detection, het blokkeren van IP-adressen en URL-filtering - dan is een verwerkingscapaciteit van 800 Megabit per seconde beschikbaar.

Naast deze zeer grote verwerkingscapaciteit biedt de XTM 5 ook geavanceerde beschermingsvoorzieningen. Zo is een security-methodiek beschikbaar die ´defense in depth‘˜ wordt genoemd. Dit is een combinatie van ´deep packet inspection‘˜, ´stateful packet inspection‘˜ en proxy-technologieën die bescherming bieden op het niveau van applicaties. Hierdoor worden bedreigingen die ongemerkt en ongehinderd andere typen firewalls kunnen passeren door de XTM 5 toch onderschept.

Naast de grote verwerkingscapaciteit hebben ondernemingen ook behoefte aan goede rapportagevoorzieningen. Deze zijn immers van cruciaal belang voor het aantoonbaar voldoen aan de compliancy-eisen van overheden en toezichthoudende instellingen. WatchGuard heeft de XTM 5 daarom voorzien van geavanceerde beheer- en rapportagehulpmiddelen. Security-managers hebben zowel via een op webtechnologie gebaseerde interface als een command line interface-toegang tot alle relevante informatie. Bovendien kunnen de beheer- en rapportagegegevens probleemloos worden opgenomen in de systeem- en netwerkbeheersystemen waarover organisaties reeds beschikken.

XTM 2 Series: veilige VoIP
´Het is zeker niet meer zo dat alleen grote bedrijven door criminelen worden aangevallen. Ook kleine en middelgrote ondernemingen worden in toenemende mate bedreigd‘˜, zegt Marco Weeber. ´Daarom hebben deze bedrijven ook behoefte aan security-oplossingen waarin de meest moderne techniek is opgenomen. Tegelijkertijd moeten dit soort appliances zeer eenvoudig te installeren en te gebruiken zijn. Met de XTM 2 Series speelt WatchGuard in op deze behoefte.‘˜

De XTM 2 is gericht op organisaties tot vijftig gebruikers. Daarmee is deze reeks geschikt voor kleine en middelgrote bedrijven en bijvoorbeeld regionale kantoren. De appliances worden geleverd in een zeer kleine behuizing en bieden tegelijkertijd geavanceerde security-voorzieningen: ´deep packet inspection‘˜, ´stateful packet inspection‘˜ en bijvoorbeeld proxy-technologieën die bescherming bieden op het niveau van applicaties.

WatchGuard heeft de XTM 2 ook voorzien van zogeheten VoIP-proxies. Hiermee is het voor MKB-bedrijven mogelijk om op een veilige manier gebruik te maken van snel opkomende oplossingen zoals unified communications en IP-telefonie. Veel traditionele firewalls bieden immers geen of onvoldoende mogelijkheden om unified communications en VoIP te beschermen.

Zowel de XTM 5- als de XTRM 2-serie is per direct beschikbaar.

Over WatchGuard Technologies
WatchGuard ontwikkelt betaalbare, all-in-one netwerk- en content security-oplossingen voor een uitgebreide beveiliging van bedrijfsgegevens, netwerken en telewerkoplossingen. WatchGuard's eXtensible Threat Management (XTM) network security-oplossingen combineren firewall, VPN en security services voor het buiten houden van spam, virussen, malware en intrusions op bedrijfsnetwerken. De ´Extensible Content Security‘˜ (XCS) appliances bieden content security voor e-mail en web gecombineerd met Data Loss Prevention (DLP) voor complete contentbeveiliging. De oplossingen van WatchGuard zijn zeer schaalbaar. WatchGuard levert oplossingen voor kleine bedrijven, middelgrote tot grote ondernemingen en bedrijven met meer dan 10.000 medewerkers. Sinds de oprichting in 1996 heeft de organisatie wereldwijd meer dan 600.000 WatchGuard-appliances geïnstalleerd. Ze bieden via meer dan 15.000 toegewijde partners producten aan in 120 landen. Het hoofdkantoor van WatchGuard is gevestigd in Seattle. Daarnaast hebben ze vestigingen in Europa, Azië en Latijns-Amerika. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Den Haag.
Kijk voor meer informatie op http://www.watchguard.com/.

Contactgegevens
Maria Pinto
Marketing Manager EMEA
WatchGuard Technologies
+31 (0)70-711 20 87
[email protected]

Aleksandra Andjelic
Eigen_Zinnig PR & Communicatie
+31 (0)6-24 24 56 79
[email protected]