Nieuwe WatchGuard XTM 5 Series doorbreekt prijs/prestatie-grenzen en zet standaard voor de nieuwe generatie Unified Threat Management (UTM)

Den Haag, 7 augustus 2012 - Met de release van de nieuwe WatchGuard XTM 5 Series appliances voor netwerkbeveiliging zorgt WatchGuard Technologies voor een doorbraak op het gebied van Unified Threat Management (UTM). De WatchGuard XTM 5 Series levert de snelste throughput in zijn prijsklasse zonder daarbij aan doeltreffendheid, beheersbaarheid en gebruiksgemak te verliezen. De nieuwe XTM 5 Series presteert bovendien aanzienlijk beter dan de vorige XTM 5 modellen: de appliance packet filtering ligt bijna 40 procent hoger, de gateway antivirus is 190 procent sneller, intrusion prevention (IPS) is 220 procent hoger, en de overall UTM-performance is met meer dan 150 procent verbeterd.

Fundament voor nieuwste generatie UTM
De nieuwe WatchGuard XTM 5 Series is ideaal voor bedrijven met 50 tot 500 medewerkers en is verkrijgbaar in vier nieuwe modellen: XTM 515, XTM 525, XTM 535 en de top-performance XTM 545. De basis firewall throughput begint bij 2 Gbps voor de XTM 515 en loopt op naar 3,5 Gbps voor de XTM 545. Throughput met de complete beveiliging door de nieuwste generatie UTM-services begint bij 850 Mbps voor de XTM 515 en loopt op naar 1,23 Gbps voor de XTM 545.
Als een UTM-appliance zich bewust is van applicatie- en gebruikerscontext kan er gesproken worden van een echte ´next generation.‘˜ WatchGuard Application Control geeft bedrijven vergaande, granulaire controle over Web 2.0 applicaties, zoals Facebook, Twitter, LinkedIn en honderden andere. Niet alleen beschermt WatchGuard Application Control tegen de allernieuwste bedreigingen die gebruik maken van deze populaire applicaties; de toepassing maakt het voor bedrijven mogelijk te bepalen hoe individuele medewerkers dergelijke applicaties mogen en kunnen gebruiken, direct vanuit de corporate firewall.
Vanaf de basiselementen - de geïntegreerde firewall, IPS en Application Control - kunnen gebruikers overstappen naar de complete nieuwe generatie UTM door het optioneel toevoegen van Gateway Anti-virus, WebBlocker, spamBlocker en Reputation Enabled Defense - WatchGuard‘˜s context-aware, cloudgebaseerde security service.
Ook de nieuwe WatchGuard XTM 5 Series profiteert van de mogelijkheid om zeer veilige virtual private network (VPN) tunnels te creëren voor Apple iPad, iPhone en andere iOS-gebaseerde devices, zowel smartphones als tablets met Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) of later. Op deze manier kunnen bedrijven zorgen voor complete protectie, zelfs voor populaire devices die de medewerkers meebrengen naar kantoor (BYOD).

à¢â‚¬Å“Voor middelgrote bedrijven is er geen snellere, completere en gebruiksvriendelijkere UTM- appliance op de markt dan de nieuwe XTM 5 Series,à¢â‚¬ zegt Etiënne van der Woude, Regional Salesmanager Benelux van WatchGuard. à¢â‚¬Å“De nieuwe XTM 5 Series zit boordevol beveiligingsfuncties, waaronder de nieuwste generatie Application Control, die bedrijven een krachtige oplossing biedt voor het tegenhouden van de nieuwste bedreigingen op het web.à¢â‚¬

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular