Nieuwe cloud-gebaseerde configuratievoorziening RapidDeploy maakt snelle en moeiteloze implementatie mogelijk en verlaagt TCO

Den Haag, 24 oktober 2012 WatchGuard Technologies is de eerste leverancier van UTM security appliances die een zelf-configurerende firewall op de markt brengt. Het bedrijf biedt onder de naam RapidDeploy een configuratievoorziening in de cloud aan, waardoor het niet langer nodig is IT security professionals in te schakelen om de firewalls te implementeren of om installatiesoftware te downloaden vanaf een website. Dat leidt tot aanzienlijke verlaging van de Total Cost of Ownership van WatchGuard-apparatuur.

Met RapidDeploy is er geen expertise op het gebied van IT of netwerkbeveiliging nodig om de WatchGuard-appliances op de juiste manier te installeren. In plaats van het apparaat vooraf handmatig in te stellen, kunnen IT-medewerkers of security service providers de configuratiedata creëren en opslaan in de cloud public of private en de appliance direct laten afleveren op zijn bestemming. Daar hoeft alleen de stekker in het stopcontact te worden gestoken, waarna de appliance zichzelf implementeert door automatisch contact te zoeken met de cloud en veilig de configuratiesettings te downloaden.

à¢â‚¬Å“RapidDeploy voorkomt vertraging in het implementatieprocesà¢â‚¬, zegt Etiënne van der Woude, Regional Sales Manager Benelux bij WatchGuard Technologies. à¢â‚¬Å“Het is veilig, snel, het automatiseert de basis configuratiehandelingen en zorgt voor een moeiteloze implementatie op nevenvestigingen en bijkantoren. Hiermee zetten we de eerste stap op weg naar een veilige, uitgebreide cloud-gebaseerde managementoplossing, waarvan onze partners en hun klanten direct profijt hebben. Gebruikers met gedistribueerde enterprise-omgevingen en onze MSSP-partners beschikken nu over veel dynamischere configuratietools en profiteren van groter beheergemak van hun WatchGuard-appliances die zich op verschillende locaties bevinden.à¢â‚¬

RapidDeploy is beschikbaar in toekomstige releases van de WatchGuard Fireware XTM en als  upgrade zonder extra kosten voor abonnees op de WatchGuard LiveSecurity support en -  onderhoudservice. RapidDeploy zal medio november 2012 volledig beschikbaar zijn.

Over WatchGuard Technologies
WatchGuard ontwikkelt betaalbare, all-in-one netwerk- en content security-oplossingen voor een uitgebreide beveiliging van bedrijfsgegevens, netwerken en telewerkoplossingen. WatchGuard's eXtensible Threat Management (XTM) network security-oplossingen combineren firewall, VPN en security services voor het buiten houden van spam, virussen, malware en intrusions op bedrijfsnetwerken. De 'Extensible Content Security' (XCS) appliances bieden content security voor e-mail en web gecombineerd met Data Loss Prevention (DLP) voor complete contentbeveiliging. De oplossingen van WatchGuard zijn zeer schaalbaar. WatchGuard levert oplossingen voor kleine bedrijven, middelgrote tot grote ondernemingen en bedrijven met meer dan 10.000 medewerkers. Sinds de oprichting in 1996 heeft de organisatie wereldwijd meer dan 600.000 WatchGuard-appliances geïnstalleerd. Ze bieden via meer dan 15.000 toegewijde partners producten aan in 120 landen. Het hoofdkantoor van WatchGuard is gevestigd in Seattle. Daarnaast hebben ze vestigingen in Europa, Azië en Latijns-Amerika. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Den Haag.

Kijk voor meer informatie op www.watchguard.com.