(Persbericht) Naast sterk uitgebreide Data Loss Prevention ook grote verbeteringen van gebruiksgemak en spamdetectie

Den Haag, 27 juni 2011 - E-mail is voor cybercriminelen de belangrijkste bron geworden waar ze hun slag kunnen slaan. Technologie die dataverlies en -diefstal tegen moet gaan, Data Loss Prevention (DLP), is van onschatbare waarde. WatchGuard Technologies heeft daarom extra aandacht besteed aan DLP met de nieuwste update voor zijn Extensible Content Security (XCS) web- en messaging security appliances. Daarnaast zijn ook de mogelijkheden om het webverkeer te versnellen en spam en phishing weg te filteren uitgebreid.

Data Loss Prevention
Dagelijks worden vertrouwelijke gegevens via e-mail uitgewisseld en gedeeld. Niet alleen is het een makkelijke ingang voor cybercriminelen, maar binnen de meeste bedrijven is het ook de opslagplaats van belangrijke ondernemingsdata. De nieuwe DLP-mogelijkheden van de XCS maken het mogelijk om deze gegevens achter de Perimeter firewall, en daarmee buiten het bereik van criminelen, te houden. Tot nu toe was DLP voorbehouden aan grote bedrijven die de middelen in huis hebben om de complexiteit te beheren. Met nieuwe automatische functies in de XCS-appliances kunnen ook kleinere bedrijven uit de voeten met DLP.

Spam- en phishingdetectie
Naast alle DLP-verbeteringen zijn de interface en tools aangepast zodat beheerders efficiënter kunnen werken. Ook spam- en phishingdetectie zijn sterk verbeterd met een signature-gebaseerd systeem dat draait naast het pro-actieve leersysteem. Zo worden complete spam- en phishingcampagnes snel in kaart gebracht en kwaadaardige berichten direct verwijderd.

Nieuwe XCS-mogelijkheden
De nieuwe functionaliteiten in XCS zijn:
DLP-Wizard die in twee minuten is te doorlopen.
Een tool waarmee vaak uitgevoerde taken snel zijn te benaderen.
Anti-spam gebaseerd op signatures ter ondersteuning van het leersysteem.
Meer controle over e-mailbijlagen.
Onderscheid tussen complexe regels en gevestigde regels voor DLP.
Waarschuwingen onderverdeeld per DLP-regel voor meer inzicht in overtredingen.
Verbeteringen in volging van berichten voor eenvoudigere controle en audits.
Webproxy geheel opnieuw ingericht.
FTP-scanning.
Web caching voor verhoogde efficiëntie en sneller webverkeer.
Uitbreiding van controle over ongecategoriseerde URL's, en de mogelijkheid om het scannen van vertrouwde maar ongecategoriseerde URL's over te slaan.
Versimpeling van de Multiple Software Updates-beheertool.
Tool voor het monitoren van bandbreedtegebruik.

De nieuwe XCS-update is per direct beschikbaar voor alle XCS-apparatuur. Beveiligingsabonnementen hangen af van de gekozen XCS-appliance. De QMS-Wizard zorgt voor interoperabiliteit tussen de XCS-appliance en de QMS-appliance of Virtual QMS van WatchGuard.

Over WatchGuard Technologies
WatchGuard ontwikkelt betaalbare, all-in-one netwerk- en content security-oplossingen voor een uitgebreide beveiliging van bedrijfsgegevens, netwerken en telewerkoplossingen. WatchGuard's eXtensible Threat Management (XTM) network security-oplossingen combineren firewall, VPN en security services voor het buiten houden van spam, virussen, malware en intrusions op bedrijfsnetwerken. De 'Extensible Content Security' (XCS) appliances bieden content security voor e-mail en web gecombineerd met Data Loss Prevention (DLP) voor complete contentbeveiliging. De oplossingen van WatchGuard zijn zeer schaalbaar. WatchGuard levert oplossingen voor kleine bedrijven, middelgrote tot grote ondernemingen en bedrijven met meer dan 10.000 medewerkers. Sinds de oprichting in 1996 heeft de organisatie wereldwijd meer dan 600.000 WatchGuard-appliances geïnstalleerd. Ze bieden via meer dan 15.000 toegewijde partners producten aan in 120 landen. Het hoofdkantoor van WatchGuard is gevestigd in Seattle. Daarnaast hebben ze vestigingen in Europa, Azië en Latijns-Amerika. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Den Haag.

Kijk voor meer informatie op www.watchguard.com.

Contact
Maria Pinto
Marketing Manager EMEA
WatchGuard Technologies
+31 (0)70-711 20 87
[email protected]

Fred Franssen
Co-Workx
+31 (0)6-53 17 54 21
[email protected]