Vandaag gaat de Week van het Water van start die de Nederlandse waterbedrijven samen met brancheorganisatie VEWIN tot en met 3 juli organiseren. Tijdens dit landelijke en jaarlijks terugkerende evenement staat het onderwerp drinkwater, dat voor iedereen hier in Nederland een vanzelfsprekendheid is, in de schijnwerpers. Een paar dagen aandacht voor zoiets gewoons dat toch zo onmisbaar is!

Het Nederlandse kraanwater behoort tot de beste ter wereld. We staan er alleen nooit bij stil wat voor enorme impact dit product op ons dagelijkse leven heeft. Drinkwater is onze eerste levensbehoefte en een van de bouwstenen voor een gezond leven. Daarnaast is het ook een product waar we, vaak ongemerkt, van genieten.

De Nederlandse waterbedrijven zorgen dagelijks voor 3 miljard liter zuiver en betrouwbaar drinkwater. Het is het meest gecontroleerde levensmiddel dat we kennen. Nederland loopt met haar zuiveringstechnieken wereldwijd voorop en deelt deze kennis en ervaring met landen waar de kwaliteit van drinkwater niet voldoet.

Water is gedurende de zomermaanden als dorstlesser of ter verkoeling een 'hot' item. Onderzoek heeft uitgewezen dat de Nederlandse consument vertrouwen en interesse heeft in drinkwater, maar over betrekkelijk weinig kennis beschikt. Daarom schenken de Nederlandse waterbedrijven en VEWIN tijdens deze Week van het Water aandacht aan het product drinkwater. Naast alle landelijke publicitaire aandacht vinden regionaal diverse activiteiten en evenementen plaats.

bron:Vewin