Wat is een betrouwbare waterontharder? Martijn en Judith Timmerman uit Oss wilden deze vraag graag beantwoord hebben. Ze zijn daarom op zoek gegaan naar een goed systeem om hun leidingwater te ontharden. Martijn: à¢â‚¬Å“We komen allebei uit delen van Nederland waar het water minder hard is. Hier in Oss kreeg Judith meer last van haar huid; vaak jeuk en irritatie na het douchen. Op zeker moment is het dan wel duidelijk dat het aan het water ligt.à¢â‚¬ En dus ging Martijn, als veel anderen, een avondje googelen. Hij selecteerde ten slotte twee aanbieders van water ontharders die een serieus verhaal op hun site presenteerden. à¢â‚¬Å“Een van de aanbieders is bij ons thuis geweest om een en ander te demonstreren en toe te lichten. Dat ging allemaal heel prettig en heel goed.à¢â‚¬

Hoewel de systemen van deze twee aanbieders op hetzelfde principe gebaseerd zijn, kozen ze tenslotte voor de AquaCell. à¢â‚¬Å“Omdat ze een duidelijke website hebben met een verhelderend filmpje, omdat ze ook ‘˜s avonds telefonisch bereikbaar zijn erg prettig als je allebei werkt en omdat ze heel erg vriendelijk en informatief aan de telefoon zijn.à¢â‚¬
Martijn en Judith zijn waarschijnlijk de eersten, in elk geval een van de eerste stellen die in Oss een AquaCell ontharder lieten plaatsen. Dat was twee jaar geleden en ook omdat het product toen nog betrekkelijk nieuw was, mochten ze het systeem op proef nemen. Waren ze er niet tevreden over, dan kregen ze hun geld terug. à¢â‚¬Å“Maar het is geen moment bij me opgekomen om daar gebruik van te maken,à¢â‚¬ zegt Martijn. à¢â‚¬Å“Wij zijn buitengewoon tevreden. Geen kalkaanslag meer in de douche en rond de kranen. De aanslag van vroeger laat zich inmiddels ook vrij makkelijk verwijderen. Vroeger zat er op een kopje thee altijd zo‘˜n vliesje, dat hebben we nu niet meer.à¢â‚¬ Volgens Judith is ook de smaak van het water veranderd. Maar het allerbelangrijkste: ze is verlost van de jeuk na het douchen.

à¢â‚¬Å“Het mooie van dit systeem is dat het geen stroom vergt,à¢â‚¬ vindt Martijn. à¢â‚¬Å“De ontharder is bovendien zà³ klein dat het bij veel mensen in de meterkast geplaatst kan worden. We durven het nu zelfs aan om niet langer dat bekende ontkalkingsmiddel aan de wasmachine toe te voegen, waardoor die ´langer leeft‘˜.à¢â‚¬ Martijn is er zeker van dat dat niet meer nodig is. à¢â‚¬Å“Wij hebben hier in Oss en omstreken een waterhardheid van 14.7 dH*. Sinds onze AquaCell water ontharder er staat is dat bij ons bijna 0. Iemand van Aquacell heeft dit gemeten. Maar ik heb zelf de hardheid van het water à³à³k gecontroleerd; gewoon met een kitje voor de vijver.

* Een hardheid tussen 12 en 18 dH is de op à©à©n na hoogste categorie. De meest extreme waterhardheid in Nederland komt in Gelderse gemeenten voor en ligt rond de 15. Boven een hardheid van 5 wordt waterontharding voor waterverwerkende apparatuur als vaatwassers aangeraden. Hard water laat niet alleen witte strepen en vlekken achter, maar apparaten zoals de cv-ketel vragen door hard water ook beduidend meer energie. Bovendien gaan ze minder lang mee. Ook droogt hard water de huid uit; het kan zelfs tot huidaandoeningen leiden.

Website: http://www.aquacell-waterontharder.nl

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular