De Zeeuwse brandweer en politie hebben sinds zaterdagmorgen 10.00 uur ruim 360 meldingen van wateroverlast gehad. Een zware regenbui trok vanuit noordelijke richting over Walcheren en West Zeeuws Vlaanderen in de richting van België.

 

De korpsen op Walcheren hebben assistentie gehad van brandweerkorpsen uit Zuid- Beveland. De overlast bestond met name uit ondergelopen straten en kelders van woningen en omhoog komen van putdeksels omdat riolen het water niet konden verwerken. Met name in Oost Souburg is de brandweer bezig met het overpompen van water naar buiten de kom gelegen watergangen.

Een brandweerman van de Stadsgewestelijke brandweer Vlissingen/Middelburg is vanmorgen licht gewond geraakt toen hij in een put stapte waarvan het putdeksel was verdwenen. Hij is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

De diensten Gemeentewerken van betrokken gemeentes verlenen assistentie bij het afzetten van wegen en verkeersomleidingen.

Om 14.00 uur stonden voor de brandweerkorpsen op Walcheren en van de gemeenten Sluis en Noord-Beveland in totaal nog 150 meldingen van overlast open.
De brandweerkorpsen in die gebieden zullen deze meldingen in de loop van de middag afhandelen. Het Waterschap Zeeuwse Eilanden heeft inmiddels maatregelen genomen om het water op een verantwoorde manier af te voeren en heeft extra pompen ingezet.
 
bron:Politie Zeeland