‘De webportal Channelservice.fm gaat het fenomeen internetradio ook voor zakelijk gebruik in een stroomversnelling brengen.’ Dat is de stellige overtuiging van het Eindhovense IP-audiobedrijf Streamit BV, dat al tijdens de ontwikkeling van deze servicesite de prestigieuze Be_challenged Award ontving. Channelservice.fm ondersteunt het gebruik van de professionele Streamit internetradio’s, maar ook voor luisteraars via de PC - op kantoor of thuis - biedt de site handige opties.
Via bestaande ‘portals’ voor internetradio is het mogelijk radio- en muziekstations te selecteren en te beluisteren. Het nieuwe Channelservice.fm voegt daar enkele gebruiksvriendelijke functies aan toe. Zo kan de gebruiker een eigen voorkeurlijst met stations samenstellen en deze op de site vastleggen. De site biedt daarvoor keus uit honderden kwalitatief betrouwbare stations, te selecteren op basis van land of muziekgenre. De gebruiker kan zelfs ‘eigen’ stations aan zijn voorkeurslijst toevoegen, ook als deze niet in de selectie van Channelservice.fm voorkomt.
 
Nu al maken particulieren massaal gebruik van internetradio, veelal via de eigen PC. Voor zakelijke toepassingen heeft Streamit een serie internetradio’s op de markt gebracht, die het gebruik van een PC overbodig maken. Deze internetradio’s zijn via de site Channelservice.fm op afstand programmeerbaar, wat het beheer en de exploitatie ten opzichte van bijvoorbeeld traditionele FM-ontvangers sterk vereenvoudigt.
Op basis van de nieuwe ontwikkelingen voorziet Streamit dan ook een snelle toename van internetradio binnen bedrijven, bijvoorbeeld als achtergrondmuziek in wachtkamers, retail- en horecazaken. Het internet biedt immers een ruime keuze uit gratis muziekstations, terwijl Channelservice.fm op korte termijn ook betaalde stations gaat doorgeven met specifieke branchegerichte muziekgenres.

Gebruikmaken van Channelservice.fm is geheel gratis. De exploitatiekosten worden gedekt door de verkoop van Streamit internetradio’s aan AV-installateurs en bedrijven. Ook particulieren, die luisteren via de PC te omslachtig of onhandig vinden, kunnen een internetradio via de site bestellen. Channelservice.fm draait gedurende de zomer van 2008 nog als betaversie. Een forum maakt een directe terugkoppeling van gebruikers mogelijk en daarmee een korte aanloopperiode naar de lancering van Channelservice.fm in zijn definitieve vorm.
Over Streamit
Streamit is sinds 2002 actief op het gebied van streaming audio. Het bedrijf kon zich snel ontwikkelen, mede dankzij de doorbraak van kerkradio via internet, een specifieke toepassing van streaming audio.
Streamit heeft specifieke hardware en daarbij behorende software voor IP-audio ontwikkeld en kreeg daarmee een sterke uitgangspositie voor de verwachte sterke groei van IP-audio in bedrijfsmatige toepassingen. 
Core business is de ontwikkeling, productie en levering van hardware voor IP-audio, waaronder een productfamilie op afstand configureerbare IP-audio ontvangers. Met hoge specificaties en een lage prijs zijn deze toestellen geschikt voor zowel consumentengebruik (internetradio) als zakelijke applicaties (bedrijfsomroep, achtergrondmuziek). Een tweede activiteit is het opzetten van partnerships met professionele partijen in de diverse deelmarkten. Samen met deze partners wil Streamit de implementatie van IP-audio de versnelling geven die dit fenomeen verdient.