Amsterdam 18-05-2010 Nu steeds meer sportverenigingen in financiële nood verkeren, en de sportsubsidies in de komende jaren flink onder druk komen te staan, komt www.gratisclubblad.nl met een manier om flink op de uitgaven te bezuinigen.

Waar sportverenigingen hun clubblad nu door een drukkerij laten maken, of zelf met pdf bestanden aan de slag gaan, is het voortaan kinderlijk eenvoudig om een interactief, en multimediaal clubblad te maken.

De site is dermate gebruikersvriendelijk ingericht, dat letterlijk iedereen hem kan bedienen, van de voorzitter tot de ballenman.Clubs mogen zoveel edities maken als ze zelf willen, en de interactie tussen de club en de leden wordt versterkt, doordat ook familie en vrienden die langs de lijn of in de sporthal foto‘˜s en filmpjes maken, hun bijdrage kunnen leveren aan het clubblad. Ook is er een koppeling met de website www.scoutplaza.nl, waar men over een eigen clubkanaal beschikt, en dus op hyperlokaal niveau een eigen sociaal netwerk voor de club heeft.

Een lidmaatschap en het gebruik van alle functionaliteiten is 100% gratis, wat volgens de makers continu benadrukt dient te worden, aangezien gratis meestal toch niet gratis blijkt te zijn. Ook bespaart men direct op druk- en verzendkosten, wat op jaarbasis vaak een flink bedrag is.

Op de site is een demofilmpje te zien over hoe een en ander werkt, en tevens wat voorbeelden van clubs die hun clubblad reeds via de site hebben gemaakt. Ook de overkoepelende sportbonden zijn enthousiast, en dat is een stap in de goede richting, aldus de makers van de website.