Maandagmiddag rond 16.00 uur is een telefoonwinkel aan de Veemarkt in Hoorn overvallen. Twee mannen bedreigden de twee aanwezige winkelmedewerkers en een klant met een vuurwapen. Zij gingen er vandoor met mobiele telefoons en een geldbedrag uit de kassa. De daders zijn vermoedelijk gevlucht in de richting van het station.

Het gaat om twee vrij jonge mannen. Een van hen is ongeveer 1.75 meter lang, heeft een tenger postuur en een getinte huidskleur, vermoedelijk van Chinese afkomst. Deze man droeg donkere kleding. De andere verdachte was een negroïde man en hij had zwart kroeshaar. Deze man droeg een bivakmuts. De politie verzoekt getuigen zich te melden.
Op vrijdag 24 februari heeft een soortgelijke overval plaatsgevonden bij een schoonheidssalon aan de Spoorstraat in Hoorn. De politie onderzoekt of het hier om dezelfde daders gaat. Ook de overval bij een schoonheidssalon aan de Spoorstraat vond plaats om 16.00 uur. Twee mannen met een bivakmuts en een vuurwapen gingen de winkel binnen en bedreigden het personeel. Ze namen een bedrag van enkele honderden euro’s mee en verlieten rennend de zaak.
Er werd alleen gedreigd met het wapen. De mannen spraken Engels. Na de overval zijn weggelopen via de Leliestraat waar ze aan het einde linksaf sloegen en het Nieuwland opgingen. Aan het einde zijn ze vermoedelijk via het loopbruggetje het Koepoortsplein opgegaan. Ze zijn mogelijk richting het NS-station gegaan. Een oplettende getuige heeft hen nog enige tijd te voet achtervolgd en heeft nog enkele foto’s gemaakt met een digitale camera maar de foto’s bleken onvoldoende van kwaliteit.
Signalementen
Dader 1 was een man van ongeveer 20 tot 25 jaar oud, hij heeft een donkere huidskleur (negroïde) en een kort gedrongen postuur. Zijn lengte is ongeveer 1,70 m. Hij droeg donkere kleding met op de achterkant van zijn jas een lichtkleurig streep of tekst.
Dader 2 was een man eveneens van 20 tot 25 jaar oud, hij heeft een getinte huidskleur en is mogelijk Aziatisch. Hij heeft een normaal postuur en is eveneens ongeveer 1,70 meter lang. Hij droeg ook donkere kleding.

Getuigenoproep: De recherche stelt een nader onderzoek in naar beide overvallen en verzoekt een ieder die inlichtingen over  deze gewapende overvallen kan verschaffen contact op te nemen met de politie in Hoorn: 0900-8844.
 
bron:Politie Noord Holland Noord