De jeugdsite "Vet Verkeerd" van het Openbaar Ministerie heeft een wedstrijd georganiseerd voor leerlingen uit het basisonderwijs groep 7 en 8 of basisvorming VO klas 1 en 2 om een website over criminaliteit in de wijk te maken. De wedstrijd is een initiatief van de Raad voor de Rechtspraak in samenwerking met Vet Verkeerd.

Aan de deelnemers wordt gevraagd een website te maken over hoe criminaliteit bij in de eigen wijk het best aangepakt kan worden. Welke regels moeten er zijn en wie maakt die regels eigenlijk? Wat doe je met mensen die regels overtreden? Moeten ze naar de cel of laat je ze klusjes doen?
Wat is de situatie in de eigen wijk? Zijn er bendes of hangjongeren die overlast veroorzaken? Wordt er veel gestolen? Zijn ouderen in jouw wijk bang om de straat op te gaan? Worden er wel eens winkels beroofd? De beste sites verdienen een i-pod (particulieren) of een digitale camera (scholen). Tot nu toe zijn er zo'n 100 inschrijvingen. De inschrijfperiode = bouwperiode loopt van 1 februari tot 2 april 2006. Een jury kiest de beste websites.
bron:MinJus