De wedstrijden van Oranje hebben een duidelijke impact op het parkeergedrag. Op de Drossaard in Uden wordt de parkeersituatie geregistreerd met DataTubes. Deze meten 24/7 en dus ook tijdens de wedstrijden van Oranje. Door de op deze manier verzamelde gegevens te bestuderen is zelfs de spanning in het WK te bepalen aan de hand van het parkeergedrag.

Zo is er bijvoorbeeld te zien dat er voor de eerste wedstrijden extra drukte was om de inkopen gedaan te hebben voor de wedstrijd begint. Naarmate het WK vordert wordt het aandeel van de kijkers die al ruim van tevoren klaar zijn steeds groter.

De wedstrijd tegen Japan is blijkbaar het minst spannend, tijdens de kwart finale tegen Brazilië is de spanning echter zo opgelopen dat er tijdens de rust extra inkopen gedaan worden. Doordat ook het personeel zoveel mogelijk vrij neemt is het niet mogelijk om voor aanvang van de wedstrijd terug te zijn.

Het volledige rapport is na te lezen op www.activeroads.nl/pdf/Report_Oranje.pdf

--------------------------------------------------
Noot voor de redactie
Indien u afbeelding wil plaatsen bij dit bericht kunt u deze ongecomprimeerd vinden op http://www.activeroads.nl/mediakit.php?View=Oranje