Voor het tweede achtereenvolgende jaar is Restaurant De Mandemaaker in Spakenburg door Michelin beloond met een Bib Gourmand. Dat staat in de Bib Gourmand Gids Benelux 2010 die vandaag uitkomt.
Restaurants die voor een ´Bib‘˜ in aanmerking komen moeten onder andere een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding kennen: maximaal 35 euro voor een driegangenmaaltijd.

Bert ven Eijden van Restaurant De Mandemaaker is uiteraard verheugd met de Bib en de vermelding in de nieuwe uitgave van Michelin. à¢â‚¬Å“Wij streven niet naar een Michelin-ster, maar een Bib Gourmand wordt wel degelijk als een bekroning op ons werk gezien. Nu we hem dit jaar weer hebben gekregen zijn we daar natuurlijk weer erg blij mee! De champagne zal zeker hier nog open gaan vandaagà¢â‚¬, aldus Van Eijden.
Ook chef-kok Johan van Raam is trots op zijn brigade. à¢â‚¬Å“Twee jaar achter elkaar een Bib, geeft toch echt aan dat wij kwalitatief geweldig goed koken en daarbij de gerechten voor een juiste prijs op de kaart zetten!à¢â‚¬

In heel Nederland zijn er 93 eetgelegenheden uitverkoren om vermeld te worden in de Bib Gourmand. Daarvan hebben 17 restaurants voor het eerst een vermelding gekregen.
De Bib Gourmand Benelux gids 2010 is vanaf 12 november te koop.

Over De Mandemaaker
Restaurant De Mandemaaker is gelegen in het centrum van Spakenburg, het oude vissersdorp aan de voormalige Zuiderzee. Een dorp met meerdere havens, maar in de oude haven liggen nog steeds oude botters. En om die reden een veel gefotografeerde historische plek, evenals de oude scheepswerf waar nog steeds op ambachtelijke wijze botters worden gerepareerd.

Uiteraard staan er visspecialiteiten op de kaart van De Mandemaaker, maar ook voor de vleesliefhebbers heeft zij genoeg te bieden.
Het àƒ  la carte restaurant en de zalenaccommodatie lenen zich voor zowel grote gezelschappen als voor een intiem diner in kleine kring. Boven het restaurant bevindt zich een professionele kookstudio. De Kookstudio is een ideale plek voor een bijzonder (bedrijfs)uitje of een workshop in het kader van bijvoorbeeld teambuilding. Samen koken en samen eten brengt mensen nu eenmaal makkelijker bij elkaar, inspireert en motiveert.
Gastvrijheid is al meer dan 40 jaar het kenmerk van de Mandemaaker!

Website: http://www.demandemaaker.nl