De politie heeft op woensdagmiddag 27 april 63 speelgoedpistolen in beslag genomen op de kermis op het Damplein in Dubbeldam. De politie hield die middag toezicht op de kermis en zag een jongen (12) lopen met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. De jongen vertelde de agenten het imitatiewapen te hebben gewonnen bij een attractie. Het ´wapen' van de jongen werd in beslag genomen.

Bij twee attracties werden 62 kermispistooltjes in beslaggenomen. Van de eigenaren van de twee attracties - een 35-jarige vrouw uit Dordrecht en een 57-jarige man uit Bergen op Zoom - wordt een verklaring opgenomen door de politie.

De Politie Zuid-Holland-Zuid doet een dringend beroep op de ouders en jongeren die een dergelijk speelgoedpistool hebben gewonnen, deze in te leveren bij de politie. De pistolen lijken zà³ op echte exemplaren dat ze geschikt zijn om iemand te bedreigen. Bezit is dan ook strafbaar en is een misdrijf.  Juist doordat ze zo op echte exemplaren lijken, mogen kermisexploitanten de nepwapens niet verhandelen of weggeven. De speelgoedwapens kunnen op ieder politiebureau worden ingeleverd.

Ook in andere gemeenten zijn eerder kermispistooltjes in beslag genomen en inleveracties geweest.

bron:politie Zuid-Holland-Zuid