Of de eerste seizoenshelft van de Eredivisie vanavond probleemloos kan worden afgesloten, hangt vooral van de weersontwikkelingen af. Het door het KNMI afgekondigde weeralarm kan roet in het eten gooien voor voetballers en voetballiefhebbers.

Als sc Heerenveen – Ajax gewoon door gaat, zal Klaas Jan Huntelaar vanavond in ‘zijn’ Abe Lenstra Stadion op waardige wijze afscheid willen nemen van het Friese publiek. Een afscheid met doelpunten dus. De nationale topscorer –Huntelaar scoorde tot nu toe zestien treffers– is het aan zijn stand verplicht… Dat Heerenveen vanavond uitgerekend Ajax op bezoek krijgt, de club die ‘KJH’ per 1 januari overneemt, maakt het treffen bijzonder pikant. Het verschil tussen beide clubs op de ranglijst is trouwens gering. De Amsterdammers vergaarden tot nu toe vier punten meer dan de ploeg van trainer Gertjan Verbeek.
In Alkmaar probeert AZ zijn veld speelklaar te krijgen met de befaamde spinaziedeken. Vanavond ontvangt de ploeg van trainer Louis van Gaal ADO Den Haag. De veldinspectie halverwege de dag lijkt geen overbodige luxe, aangezien de grasmat in de Alkmaarderhout afgelopen week nog deels bevroren was.
Sparta Rotterdam zal zich vanavond via NEC proberen (voorlopig) uit de gevarenzone te spelen. Roda JC kan de punten ook al goed gebruiken. De ploeg uit Kerkrade moet daarvoor wel de nummer tien FC Groningen bedwingen. Vanavond staat ook Heracles Almelo – Vitesse op het programma. Alleen overvloedige sneeuwval lijkt het kunstgrasveld in Almelo parten te kunnen spelen. PSV zal de laatste wedstrijden van het voetbaljaar 2005 tevreden volgen. De Eindhovenaren mogen zich sinds gisteravond winterkampioen noemen.

bron:KNVB