Weesp – Man veroorzaakt ongeval onder invloed en zonder rijbewijsEen 57-jarige automobilist uit Muiderberg is maandagmiddag 1 augustus in Weesp aangehouden nadat hij onder invloed van alcohol een ongeval had veroorzaakt op de Plataanlaan in Weesp. Hij verliet de plaats van het ongeval zonder zijn identiteit bekend te maken en bleek bovendien al 34 jaar zonder rijbewijs te rijden.

Omstreeks 16.45 uur reed de man achter een 30-jarige automobiliste uit Amsterdam over de Plataanlaan. Toen zij remde om linksaf te slaan naar de Papelaan, botste de Muiderberger op haar auto. Vervolgens ging de man er in zijn auto vandoor.

Een 22-jarige man uit Almere zag het ongeval gebeuren en zette de achtervolging in. In de Vincent van Goghstraat stapte de Muiderberger uit zijn auto en ging er rennend vandoor. De Almeerder rende hem achterna, wist hem aan te houden en bracht hem terug naar de plaats van de aanrijding. Daar droeg de getuige de man over aan inmiddels opgeroepen agenten. Die constateerden dat de Muiderberger gedronken had.
Uit ademanalyse bleek dat de man met 1125 ugl (2,55 promille) achter het stuur had gezeten waar 220 ugl de maximaal toegestane limiet is. Ook zei de man al 34 jaar zonder rijbewijs te rijden.

De man is aangehouden en er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt voor het rijden onder invloed, het verlaten van de plaats van een ongeval en het rijden zonder rijbewijs.

Bron: Politie Gooi en VechtstreekComments are closed.
%d bloggers liken dit: