In oktober staat herrie centraal tijdens de Europese anti-herrie week. Blootstelling aan lawaai levert hoge doktersrekeningen op.

Directeur Hans-Horst Konkolewsky van het Europees Agentschap voor veiligheid en gezondheid vindt het hoog tijd dat blootstelling aan lawaai wordt aangepakt. "Eenderde van alle werknemers in Europa, en dan heb ik het over meer dan zestig miljoen mensen, zijn meer dan een kwart van hun werktijd blootgesteld aan lawaai. Gehoorverlies is nog steeds een van de meest voorkomende beroepsziekten in Europa; en een van de duurste. Duits onderzoek wijst uit dat geluidshinder de op twee na grootste gezondheidskostenpost is."

Praktijkvoorbeelden en prijzen
Ten behoeve van de campagne tegen lawaai komen er informatiepakketten, posters en folders, een meertalige website (www.europe.osha.eu.int) en in Nederland (http://nl.osha.eu.int/deskundigen.stm). Daar kunt u meer informatie vinden. Op de websites staan voorbeelden van goede praktijken en op de site kan het handvest voor de campagne worden ondertekend.
Ook reikt de organisatie prijzen uit aan bedrijven en organisaties die lawaai met succes hebben aangepakt.

De Europese week voor veiligheid en gezondheid op het werk wordt van 24 tot en met 28 oktober 2005 gehouden. Allerlei organisaties, waaronder vakbonden, zijn uitgenodigd mee te doen en hun eigen activiteiten in deze week te houden. Dit kan variëren van speciale controles en beoordeling van risico's op de werkplek tot training, informatieverschaffing en extra activiteiten voor medezeggenschapsorganen.

bron:CNV

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular