In verband met een verdacht pakket dat werd aangetroffen onder een vrachtwagen op de Amerikaanse militaire basis in Schinnen, is de autosnelweg A76 ter hoogte van Schinnen vanmiddag voor korte tijd voor alle verkeer afgesloten geweest. De afzettingen golden vanaf de afslag ter hoogte van Nuth en de afslag bij Spaubeek.

Het verkeer werd omgeleid. Ook de parallel lopende secundaire wegen (Stationstraat en Hegge) zijn afgesloten geweest. Het treinverkeer op de spoorlijn Sittard-Heerlen die parallel aan de snelweg loopt, werd eveneens stilgelegd.

Het Explosieven Opruimings Commando van de Koninklijke Landmacht heeft het verdachte pakket onderzocht en vastgesteld dat het geen explosief betrof. Het bleek een blik te zijn dat bevestigd was aan een container op een vrachtauto.

In verband met de situatie kwamen het Regionaal  Operationeel Team en het Gemeentelijk Beleidsteam bijeen. Deze teams namen in het kader van de rampenbestrijding de nodige voorzorgsmaatregelen. De Koninklijke Marechaussee stelt een nader onderzoek in.

bron:Politie Limburg-Zuid