Na enige dagen zorgvuldig overleg met alle partijen heeft KNSB topsportcoördinator Ab Krook Erben Wennemars tot het eind van het seizoen kunnen onderbrengen bij TVM. Daar zal de tweevoudig wereldkampioen sprint getraind en gecoacht worden door Gerard Kemkers. Wennemars blijft schaatsen onder de vlag van de Postcode Loterij. Met deze oplossing is de route richting de Olympische Winterspelen in Turijn voor Wennemars veiliggesteld.

In alle overwegingen rond een oplossing in het gerezen conflict tussen Postcode Loterij-coach Jac Orie en schaatser Erben Wennemars heeft mede gespeeld dat Wennemars zich bij TVM met Carl Verheijen en Sven Kramer optimaal kan voorbereiden op de ploegenachtervolging.
Wennemars zal komend weekeinde deelnemen aan de Essent ISU World Cup in Collalbo. Omdat TVM-coach Gerard Kemkers deze week terugkomt uit Hamar en pas na het AEGON NK allround in Utrecht naar Italië afreist, zal de Zwollenaar in de Dolomieten begeleid en gecoacht worden door KNSB-trainer Wopke de Vegt.

Wennemars gaat vanaf 1 februari met Gerard Kemkers aan de slag. Daarnaast benadrukt Ab Krook dat vanaf deze datum de schaatsers als Olympisch team opereren en elkaar moeten en zullen supporten.

Wennemars zelf is blij dat hij vanaf nu weer kan gaan bouwen. “Ik ben de afgelopen dagen door een diep dal gegaan, dat mag iedereen gerust weten. Ik ben echter blij dat er nu een oplossing is, zodat ik me vanaf nu weer volledig op het schaatsen kan focussen. Ik waardeer de TVM-collega’s dat zij aan deze oplossing hebben willen meewerken. Ook ben ik gelukkig met de inspanningen die Ab Krook zich de afgelopen dagen getroost heeft om het probleem op te lossen.”
Terugkijken naar de afgelopen week wil Wennemars niet meer: “Ik wil naar de toekomst kijken en niet naar het verleden. Wil ik straks in Turijn optimaal kunnen presteren, dan zal ik daar de komende drie weken al mijn energie en tijd voor nodig hebben.”
De Postcode Loterij laat weten het te betreuren dat het tussen Jac Orie en Erben Wennemars zo is gelopen, maar verheugd te zijn dat er een oplossing is gevonden die in het teken staat van de sportieve prestaties van Erben Wennemars.
bron:KNSB