Het Wereld Natuur Fonds heeft de 5-jarige Youri Keij uit Eindhoven verwelkomd als
100.000ste jeugdlid. Youri is recentelijk lid geworden van de WNF-Bamboeclub, een
kleuterclub speciaal voor 3- t/m 6-jarigen. Samen met zijn zus Robin (bijna 8 jaar), die WNF-Ranger is, zijn broertje Milan (2 jaar) en zijn ouders werd hij in het zonnetje gezet in de Jungle Dome in park Het Heijderbos van Center Parcs in Heijen.

'Wij vinden het fantastisch dat zoveel kinderen al op jonge leeftijd van alles willen weten over wilde dieren en de natuur', aldus Niek van Heijst, algemeen directeur van het Wereld Natuur Fonds. 'Kinderen zijn de natuurbeschermers van de toekomst. Deze mijlpaal van het 100.000ste jeugdlid is vooral te danken aan de oprichting van de WNF-Bamboeclub dit voorjaar. Het succes van de WNF-Bamboeclub geeft aan dat natuur leeft.'

WNF-Bamboeclub
De WNF-Bamboeclub is van start gegaan in maart 2005 en heeft nu al 11.500 leden. De club is speciaal voor 3- tot en met 6 jarigen. WNF-Bamboekidsz ontvangen een leuk en leerzaam clubblad, de PipaPanda. Ook krijgen ze een speciale clubpas die recht geeft op WNF-kortingen op de toegang van dierentuinen.

De WNF-Bamboeclub heeft een eigen website, www.wnf.nl/bamboeclub, met dierenweetjes en dierengeluiden, spelletjes en knutseltips.

WNF-Rangerclub
De WNF-Rangerclub is met 88.500 leden de grootste wilde dierenclub van de wereld.
WNF-Rangers zijn kinderen tussen de 6 en 12 jaar die opkomen voor bedreigde wilde dieren en hun leefgebied. De club is begonnen in 1967. WNF-Rangers hebben een eigen clubblad: TamTam en een eigen website www.wnf.nl/rangerclub. Bovendien heeft de club ook een eigen TV-programma: Rangers! bij Jetix.

Donateurs
Het Wereld Natuur Fonds zag zijn achterban vorig jaar opnieuw toenemen tot 875.000 in totaal. Voor dit jaar wordt een verdere groei van het aantal donateurs verwacht.

bron:WWF