(Persbericht) Utrecht, donderdag 19 augustus 2010 - De Nederlandse Mahjong Bond, de grootste Mahjongbond van Europa, organiseert van 27 t/m 29 augustus 2010 het tweede Wereldkampioenschap Mahjong in Utrecht.

Het eerste Wereldkampioenschap Mahjong werd in 2007 gehouden in Chengdu, China. En nu is de beurt aan Nederland om dit fantastische evenement te organiseren. De Nederlandse Mahjongbond is er trots op dit wereldkampioenschap in Utrecht te mogen organiseren.
Naast de strijd om de individuele wereldtitel wordt er ook gespeeld voor het landenkampioenschap. Het gaat bij het wereldkampioenschap niet alleen om de wedstrijd. Het is ook een culturele gebeurtenis waaraan zeventien landen deelnemen met 220 spelers uit verschillende continenten. Het internationale karakter van het Wereld Kampioenschap Mahjong heeft ook de belangstelling van de media, onder andere de Wereldomroep. De burgemeester van Utrecht, Aleid Wolfsen komt de prijzen uitreiken.

Wat is Mahjong?
Mahjong is een uit China afkomstig combinatiespel en is het best te karakteriseren als een denksport en strategisch spel in à©à©n. Mahjong wordt al honderd jaar (of langer) in de hele wereld gespeeld in huiskamers, op straat, clubs, eigenlijk overal. In 1998 zijn de officiële internationale regels ontwikkeld in China en sindsdien kan er overal ter wereld met deze regels gespeeld worden. Dit heeft geleid tot een wereldwijde competitie die gestart is met het 1e Open Europese kampioenschap Mahjong in 2005 in Nijmegen. Dit werd een groot succes en heeft geleid tot meerdere internationale toernooien.

Locatie: Nederlands Denksport Centrum, Den Hommel, Kennedylaan 9, Utrecht
Speeldagen: vrijdag 27 t/m zondag 29 augustus 2010

Contact: www.wmc-holland.com