Acht Nederlandse tennisploegen nemen van maandag 17 tot en met zaterdag 22 oktober deel aan de wereldkampioenschappen landenploegen voor spelers van 60 jaar en ouder. Dit jaar vinden de kampioenschappen in het Turkse Antalya plaats. De wedstrijden zullen op gravelbanen worden gespeeld.

Voor Nederland komen vijf herenteams uit: een heren 60+ team onder leiding van captain Niels Menko (Amsterdam), een heren 65+ team met als aanvoerder Jaap Arends (Waalre), een heren 70+ team onder leiding van captain Michael van Berckel (Haarlem), een heren 75+ team met als aanvoerder Jan Leutscher (Deventer) en een heren 80+ team onder leiding van captain Cees Marrà© (Warder).

In Antalya strijden daarnaast nog drie damesteams om de winst: een dames 60+ team met als aanvoerder Ellie Krockà© (Dorset, Groot-Brittannië), een dames 65+ team onder leiding van captain Annelies Nachenius (Nijmegen) en een dames 70+ team met als aanvoerder Willy Hulshof (Ootmarsum). De landen komen uit in poules en aan de hand van de prestatie in deze poule worden de teams verdeeld over een vervolgschema. De complete ploegenindeling staat op www.knltb.nl.

Na deze wereldkampioenschappen voor landenteams neemt een aantal spelers deel aan de individuele wereldkampioenschappen die van zondag 23 tot en met zondag 30 oktober eveneens plaatsvinden in Antalya. Voor Nederland komen onder andere Jaap Arends, Michael van Berckel, Cees Marrà©, Wil Baks (Amsterdam), Paulien van den Tempel (Amsterdam), Marijke ter Heerdt (Alkmaar), Netty Bak (Heiloo), Dini Moos (Halfweg), Bep Holster (Lisse) en Thea Schilder (Breukelen) uit.

bron:KNLTB