De Wereldomroep komt in juni, juli en augustus met een geheel nieuwe zomerprogrammering in Europa. Iedere ochtend kunnen vakantiegangers luisteren naar 'Nieuwslijn Zomereditie'. Met daarin het laatste nieuws, de belangrijkste actualiteiten en vooral veel service-informatie voor vakantiegangers. Voor muziekliefhebbers introduceert de Wereldomroep het nieuwe radioprogramma 'Heb je even voor mij' met bekende Nederlandse hits en gouwe ouwen. Ook nieuw is het avondprogramma 'Vandaag & Morgen', waarin het nieuws van de dag wordt doorgenomen en wordt vooruitgekeken naar morgen. 

Volgens hoofdredacteur Joop Daalmeijer worden de veranderingen doorgevoerd op verzoek van de vakantiegangers. 'Hoewel de radio-uitzendingen van de Wereldomroep door het hele jaar heen met name door emigranten en expats beluisterd worden, krijgen wij er in de vakantieperiode bijna twee miljoen Nederlandse vakantiegangers als luisteraar bij. Wij vinden het belangrijk om hen tijdens de vakantie een op maat gemaakte programmering te bieden.' 
 
Uit onderzoek, uitgevoerd door 'ITHAKA marktanalisten' in opdracht van de Wereldomroep, blijkt dat vakantiegangers ook 's avonds laat nog willen luisteren. 'Vanaf 1 juni praten we de vakantieganger 's avonds bij over de afgelopen dag en over wat er de volgende dag in de krant staat. Uit het onderzoek blijkt ook dat luisteraars prijs stellen op meer muziek. Aan deze wensen willen we graag voldoen met de nieuwe programmering. Dit natuurlijk naast de reguliere programma's voor onze vaste luisteraars,' aldus Joop Daalmeijer. Met deze nieuwe vakantieprogrammering breidt de Wereldomroep, vergeleken met vorig jaar, het aantal eigen programma's in de zomer in Europa uit met 7,5 uur per dag. 
 
Nieuwslijn Zomereditie 
In 'Nieuwslijn Zomereditie', dagelijks van 9.00 tot 11.00 uur, kunnen vakantiegangers luisteren naar het laatste nieuws en achtergronden. Daarnaast blijven ze op de hoogte door een zeer uitgebreid Europees weeroverzicht, de ANWB-oproepen, actuele verkeersberichten, informatie over en nieuws uit de belangrijkste vakantielanden, uitgaanstips en het regionieuws uit Nederland in 'De Twaalf Provinciën'. In de rubriek Mobimee belt de Wereldomroep iedere dag met vakantiegangers.  
 
Heb je even voor mij 
'Heb je even voor mij', maandag t/m vrijdag en zondag van 11.00 tot 12.00 uur, is een zonnig muziekprogramma boordevol bekende (Nederlandse) vakantiehits, verzoekplaatjes en service-informatie. De middagaflevering, op maandag t/m vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur, is een coproductie met de TROS en wordt gepresenteerd door Daniël Dekker.  
 
Vandaag & Morgen 
Aan het eind van de avond geeft de Wereldomroep een terugblik op de belangrijkste actualiteiten van de (bijna) afgelopen dag, de inhoud van de kranten van morgen en een vooruitblik op het nieuws van de volgende dag. 'Vandaag & Morgen' is dagelijks van 23.00 uur tot 23.30 uur te beluisteren

bron:Wereldomroep

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular