Vanaf 13 oktober zendt de Wereldomroep tien dagen lang rechtstreeks het radioprogramma Onderweg uit vanaf 'The European Road Transport Show 2005' (BedrijfsautoRAI) in Amsterdam. Onderweg is hà©t programma voor vrachtwagenchauffeurs in Europa.

In deze periode wordt dagelijks zowel de gebruikelijke uitzending van 10.00 tot 12.00 uur als een extra uitzending van 14.00 tot 17.00 uur live vanuit de RAI verzorgd. Deze radio-uitzendingen van Onderweg vinden plaats in samenwerking met het magazine Truckstar.

Tijdens de uitzendingen op The European Road Transport Show 2005, die in de stand van Truckstar plaatsvinden, is er ruimte voor gasten, gesprekken en reportages. Tevens worden bij de stand vele prijzen weggeven, waaronder wereldontvangers van Sangean en schaalmodellen van Tematoys Holland. Dit gebeurt aan de hand van een lotingsysteem.

Onderweg richt zich op chauffeurs in het internationale wegtransport en wisselt muziek af met korte nieuwsbulletins, actuele verkeersinformatie en het weer in Europa. Verder biedt het programma alle wetenswaardigheden over en uit de transportwereld. Verzoekplaten, groeten of boodschappen aan collega's op de weg gaan rechtstreeks de uitzending in via de SMS-service van Onderweg. De uitzendingen worden verzorgd door Bob van Beeten en Peter Broekman.

Onderweg is te ontvangen in West- en Centraal-Europa op kortegolffrequentie 5955 kHz op de 49-meterband. Vanaf 30 oktober kunnen chauffeurs ook luisteren naar Onderweg via frequentie 6035, eveneens op de 49-meterband. Het programma is verder te beluisteren via satelliet en www.wereldomroep.nl.

bron:Wereldomroep