Het radioprogramma Nieuwslijn Zomereditie van de Wereldomroep zendt op zwarte zaterdag (23 juli) van 9.00 tot 11.00 uur live uit vanaf het steunpunt van de ANWB in Lyon. Nieuwslijn Zomereditie houdt reizigers die dag extra op de hoogte van de verkeersdrukte op de wegen in Europa. Daarnaast praat presentator Sander van Barneveld met medewerkers van de ANWB ter plaatse en wordt overgeschakeld naar de wegenwacht in Frankrijk, die vakantiegangers met pech onderweg helpt.

Het actualiteitenprogramma Nieuwslijn Zomereditie is in de zomermaanden dagelijks van 9.00 tot 11.00 uur te beluisteren. Vakantievierders blijven niet alleen op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden, ook horen zij een zeer uitgebreid Europees weeroverzicht, de ANWB-oproepen en het regionieuws uit Nederland in De Twaalf Provinciën. Op 23 juli geeft Nieuwslijn Zomereditie niet - zoals gebruikelijk - à©à©n keer per uur, maar twee keer per uur de actuele Europese verkeersberichten.

Verder kunnen vakantiegangers in Nieuwslijn Zomereditie ook luisteren naar informatie over en nieuws uit de belangrijkste vakantielanden. Zo belt het radioprogramma in de rubriek Mobimee iedere dag met mobiele telefoons die door Europa circuleren. De vakantieganger die opneemt, vertelt in de uitzending over zijn belevenissen, de streek waar hij of zij verblijft en geeft tips aan andere vakantievierders. Nadat zij in de uitzending hun verhaal hebben verteld, geven ze de telefoon door aan een andere willekeurige reiziger.

bron:Wereldomroep