Wereldomroep speciaal voor truckers in EuropaDe Wereldomroep richt zich vanaf 1 september voor het eerst speciaal op Nederlandse vrachtwagenchauffeurs in Europa. Met een nieuw radioprogramma brengt de Wereldomroep iedere werkdag tussen 10.00 en 12.00 uur het laatste wereld en Nederlands nieuws, service-informatie voor truckers, nieuws uit de sector en veel verzoekplaten van chauffeurs. Het programma is in Europa te beluisteren via kortegolf en wereldwijd via satelliet en www.wereldomroep.nl.

De Wereldomroep weet dat een groot deel van de ongeveer 80.000 truckers die rondrijden in Europa via de kortegolf en soms via satelliet en internet naar de Wereldomroep luistert. Hoofdredacteur Joop Daalmeijer licht toe: 'Vrachtwagenchauffeurs sturen ons al jaren leuke reacties over de programma's. Deze zomer ontvangen wij gemiddeld meer dan 100 verzoekjes van truckers op een dag voor het muziekprogramma 'Heb Je Even Voor Mij.' Daarnaast geven ze ons problemen op de weg door, verhalen over extra verkeerscontroles en goede en slechte ervaringen in wegrestaurants langs buitenlandse snelwegen. Truckers zijn dus trouwe luisteraars met een eigen behoefte, wat voor ons reden is om deze doelgroep speciaal te bedienen.'

Luisteraars kunnen op dit moment, in de zomerprogrammering van de Wereldomroep, via sms hun favoriete hit aanvragen. 'In het nieuwe programma kunnen chauffeurs, de bedrijven waarvoor ze werken en hun belangenorganisaties een plaatje aanvragen.'

 'Op dit moment werken wij aan de naam en de verdere programmatische en journalistieke invulling van het truckerprogramma. Wij denken onder meer aan actuele verkeerssituatie uit alle Europese landen, een Europees weerbericht en vakinformatie over bijvoorbeeld verkeersveiligheid, vrachtwagens, de sector, nieuwe wetgevingen rond rijtijden en ontwikkelingen in de buitenlandse transportsector,' aldus Joop Daalmeijer.

In ieder geval zijn belangrijke lokale waarschuwingen te horen. 'Wanneer er storm op komst is in Oostenrijk, een belangrijke verkeersader in Duitsland is afgesloten of er een blokkade is in Frankrijk, zullen we dat melden.' De Wereldomroep wil in nauw contact met truckers en hun belangenorganisaties het format verder ontwikkelen.

bron:WereldomroepComments are closed.
%d bloggers liken dit: