Agnes Jongerius en Wouter Bos worden maandag tijdens een werkbezoek aan de schoonmaakbranche alleen ontvangen door de werknemersdelegatie. De werkgevers willen niet met ze praten. FNV-onderhandelaar Eddy Stam zal daarom om 13.30 uur om een schorsing vragen om de Jongerius en Bos te informeren. De twee voorzitters brengen in het kader van het meelopen van PvdA-kamerleden met vakbondsbestuurders een bezoek aan de onderhandelaars van de Schoonmaak-cao.

Na drie dagen onderhandelen en nog twee dagen - maandag en dinsdag - te gaan zit er geen schot in de Schoonmaak-cao. De vakbonden eisen een betere beloning voor de laagbetaalde schoonmakers. Verder is er een conflict over aanvulling bij ziekte en de rechtspositie van deze beroepsgroep. Werkgevers kunnen eenzijdig de arbeidsovereenkomst met een medewerker verslechteren. Hier maken veel werkgevers dan ook gebruik van. In Nederland werken tweehonderdduizend mensen in de schoonmaak.

Tijdens het werkbezoek van PvdA-kamerleden aan de FNV worden diverse bedrijven bezocht. Wouter Bos gaat 's ochtends met de FNV-voorzitter naar een kinderdagverblijf in Amsterdam. Daar wordt de actieweek van de kinderopvang gestart.

bron:FNV