In opdracht van ProRail wordt in het weekeinde van zaterdag 3 en zondag 4 september aan à©à©n stuk gewerkt aan de spooruitbreiding tussen Amsterdam en Utrecht. De werkzaamheden starten zaterdagochtend vroeg om 01:40 uur en duren tot maandagochtend 04:50 uur. Tijdens het weekeinde wordt langs het hele traject aan het spoor gewerkt; ook voor regulier onderhoud. Door veel werkzaamheden te bundelen in à©à©n weekeinde probeert ProRail de overlast voor omwonenden en reizigers zoveel mogelijk te beperken.

 

Op het hele traject vinden er dit weekeinde werkzaamheden plaats aan de bovenleiding.In Amsterdam Zuidoost op station Amsterdam Bijlmer worden stalen liggers gemonteerd die samen het frame van het dak gaan vormen. Met behulp van kranen worden de onderdelen boven de spo-ren gehesen en op de kolommen geplaatst. Het stationsdak begint zichtbaar te worden. Het dak met een hoogte van 30 meter is omstreeks augustus 2006 gereed.

Het westelijke spoordek van de spoorbrug over de Nieuwe Wetering in Nieuwersluis zakt dit week-einde naar definitieve hoogte.Ten noorden van emplacement Utrecht worden delen van het spoor vernieuwd. Daarnaast worden seinen en beveiligingssystemen getest. De werkzaamheden vinden zowel overdag als 's nachts plaats en kunnen voor de omwonenden (geluids)overlast met zich meebrengen. ProRail vraagt begrip hiervoor. De volgende buitendienststelling op het traject Am-sterdam-Utrecht is in het weekeinde van 29 en 30 oktober 2005. De spoorverdubbeling is eind 2006 gereed.

Treinreizigers

Door de werkzaamheden rijden er tussen Amsterdam en Utrecht minder treinen. De intercity's Haarlem-Heerlen/Maastricht v.v. rijden tussen Amsterdam Centraal en Utrecht Centraal via een andere route en stoppen niet op Amsterdam Amstel en Duivendrecht. Voor de reizigers van en naar Abcoude, Breukelen en Maarssen zet NS bussen in. Voor meer informatie kunnen reizigers bellen met 0900-9292 of www.ns.nl raadplegen.

bron:Prorail

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular