In opdracht van ProRail wordt er dit weekeinde van zaterdag 29 en zondag 30 oktober aan à©à©n stuk gewerkt aan de spooruitbreiding tussen Amsterdam en Utrecht. Op het hele traject vinden er dit weekeinde werkzaamheden plaats aan de sporen en de bovenleiding.

In Amsterdam Zuidoost op station Amsterdam Bijlmer worden dit weekeinde in totaal 8 dakdelen met een lengte van 120 meter aan het stalen dakframe gemonteerd. Met behulp van een grote kraan worden de dakdelen boven de sporen gehesen. Hiermee wordt op station Amsterdam Bijlmer het hoogste punt bereikt. De werkzaamheden starten zaterdagochtend vroeg om 02:00 uur en duren tot maandagochtend 05:00 uur. Tijdens het weekeinde wordt langs het hele traject aan het spoor gewerkt; ook voor regulier onderhoud. Door veel werkzaamheden te bundelen in à©à©n weekeinde probeert ProRail de overlast voor omwonenden en reizigers zoveel mogelijk te beperken.

Station Amsterdam Bijlmer
De bouw van het nieuwe station Amsterdam Bijlmer is een langdurig bouwproject. Alle werkzaamheden worden uitgevoerd terwijl het station in gebruik blijft. Het komende jaar wordt vooral aan het stationsdak gewerkt,  dat 270 meter lang en 30 meter hoog wordt. Het station is medio 2007 gereed. Het station beschikt dan over 6 treinsporen en twee metrosporen.
 
Treinreizigers
Door de werkzaamheden rijden er tussen Amsterdam en Utrecht minder treinen. De intercity's Haarlem-Heerlen/Maastricht v.v. rijden tussen Amsterdam Centraal en Utrecht Centraal via een andere route en stoppen niet op Amsterdam Amstel en Duivendrecht. Voor de reizigers van en naar Abcoude, Breukelen en Maarssen zet NS bussen in. Voor meer informatie kunnen reizigers bellen met 0900-9292 of www.ns.nl raadplegen.
 
bron:ProRail