Zaterdagmiddag maakte de minister van VROM, Sybilla Dekker de winnaar bekend van de Gouden Piramide 2004. Het Stadsdeel Westerpark heeft met het project Cultuurpark Westergasfabriek deze prestigieuze Rijksprijs in de wacht gesleept.

Verantwoordelijk portefeuillehouder Dick Jansen (Cultuurpark Westergasfabriek) reageerde verheugd: "Het is bijzonder fijn om te zien hoe buitenstaanders -vakmensen- begrijpen welke geweldige en complexe klus hier is geklaard. Een ingewikkelde grondsanering uitvoeren, en tegelijkertijd een toonaangevend parkontwerp aanleggen, is zelden vertoond. Sterker nog: het park ligt er inmiddels, exact volgens de oorspronkelijke tekening, en het is volop in gebruik. Precies wat we wilden bij een bouwtijd van pakweg vier jaar. Het is fijn om voor die prestatie een erkenning te krijgen." Hij nam, samen met Evert Verhagen, projectmanager Westergasfabriek de Gouden Piramide in ontvangst.
De Gouden Piramide is een jaarlijkse prijs voor inspirerend opdrachtgeverschap in de architectuur, stedenbouw, landschapsarchitectuur, infrastructuur en ruimtelijke ordening. De Gouden Piramide is een gezamenlijk initiatief van de ministeries van VROM, LNV, VenW en OCW. De jury van De Gouden Piramide 2004 heeft in totaal vijf opdrachtgevers genomineerd voor de Rijksprijs. In oktober vorig jaar bezocht de jury onder voorzitterschap van Rijksbouwmeester Mels Crouwel, alle genomineerde projecten. De prijs bestaat uit een speciaal ontworpen trofee, een documentaire over de rol van Stadsdeel Westerpark als opdrachtgever en een bedrag van ¤ 50.000,-.

bron:Stadsdeel Westerpark

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular