Westland Kaasspecialiteiten B.V., onder meer bekend van Maaslander en Old Amsterdam brengt een nieuwe slankkaas op de markt. Westland X-traLight is een jong belegen light kaas die slechts 7% vet bevat (10+). Naast voorverpakte plakken (de magerste kaas in de markt) is er ook X-traLight smeerkaas in drie varianten: naturel, belegen en een verfrissende nieuwe yoghurt smaak. Westland X-traLight kaas is er speciaal voor mannen en vrouwen die actief letten op de lijn en toch gewoon kaas willen blijven eten omdat ze het lekker en gezond vinden.  

Hoe vet is vet? 
Door toepassing van een nieuwe bereidingswijze is het Westland gelukt een light kaas op de markt te brengen die perfect past in een calorie-arm eetpatroon. Op veel kaasproducten wordt het vetgehalte met een getal en een plus weergegeven (bijvoorbeeld 20+ en 48+), wat bij veel consumenten verwarring oproept. X-traLight is met 10+ dus de magerste kaas op de markt en de verpakking van X-traLight spreekt duidelijke taal; er staat op dat er slechts 7% vet in de kaas zit. Kortom; ook in periodes wanneer mannen en vrouwen iets extra's willen doen voor de lijn, zoals bijvoorbeeld na de feestdagen of vlak voor het 'bikini-seizoen', kan kaas op het menu blijven staan met Westland X-traLight. 
 
Slanke Kaas. Slimme Keus 
Westland lanceerde deze maand ook de website www.xtralight.nl. Onder het thema 'Slanke Kaas. Slimme keus' geeft diëtiste Ingeborg Driessens elke website bezoeker een persoonlijk advies om de juiste balans in gezond leven te vinden. Door middel van de 'balans test' geeft ze tips over beweging en gezonde afwisseling in het eetpatroon. Op de website is ook gedetailleerde informatie te vinden over de Westland X-traLight producten en diverse acties.  

bron:Creative Venue