Drie jonge wielrenners komen begin juli uit voor Nederland op het Europees Jeugd Olympisch Festival. Raymond Kreder, Wouter Wippert en Damiën Spierings vertegenwoordigen ons land in het Italiaanse Lignano.

Raymond Kreder (15 jaar), lid van het DGR Cycling Team, komt uit Zevenhuizen. Wouter Wippert (14) woont in Oosterhesselen en fietst voor WSV Emmen. De Zoetermeerse Damiën Spierings (16) komt gedurende het seizoen uit voor De Jonge Renner. De renners worden in Italië begeleid door de Friese wielercoach Sjoerd Koster. De drie onderdelen van het wielrennen (tijdrit, criterium en de wegwedstrijd) vinden plaats op het nagenoeg vlakke parcours van het nabijgelegen stadje Azzano Decimo. De Nederlanders strijden alledrie op alle onderdelen mee.
 
Nederland is naar verwachting met ongeveer 50 sporters en 25 begeleiders vertegenwoordigd op het Europees Jeugd Olympisch Festival (EJOF), dat dit jaar van 3 tot en met 8 juli wordt gehouden in het Italiaanse Lignano. Het Nederlands Team zal deelnemen aan atletiek, judo, turnen, volleybal, wielrennen en zwemmen.
 
Het EJOF is een topsportevenement voor talentvolle jeugd. NOC*NSF ziet het EJOF als een unieke gelegenheid talenten ervaring op te laten doen op het internationale strijdtoneel. De topsporters die aan het Europees Jeugd Olympisch Festival deelnemen, zijn tussen de 14 en 18 jaar oud. Het Nederlands Team voor Lignano 2005 wordt geleid door van Chef de Mission Theo Meijer. Op 2 juli vertrekt het team met het vliegtuig richting Italië.
 
bron:NOC*NSF