Almere Buiten 02-06-2005 - De politie van Almere Buiten heeft woensdag in twee woningen wietplantages gerooid. De politie is deze wietplantages op het spoor gekomen door de tiplijn Meld Misdaad Anoniem.

Op de Texelstraat werd in een slaapkamer een wietplantage aangetroffen met 96 planten. De stroom werd illegaal afgetapt. De Nuon heeft de meter ingenomen en zal een naheffing doen. Pas als de naheffing en de boete voldaan is, wordt de meter weer teruggeplaatst. Tot die tijd is er dus geen stroom in de woning. De 25-jarige bewoonster is aangehouden voor diefstal van stroom en het vervaardigen van softdrugs. Zij is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Aan het Hennahof werd op de eerste etage een wietplantage ontdekt met 153 planten. Ook daar was stroom illegaal afgetapt en is de meter verwijderd. De 46-jarige bewoner is aangehouden en voor nader verhoor ingesloten.

De politie waarschuwt voor wietplantages. Het is strafbaar en de gevaren zijn groot. Een wietplantage vergroot de kans op wateroverlast, kortsluiting en brand. Bovendien is de kans heel groot dat je gepakt wordt. Telers die tegen de lamp lopen wacht meestal een navordering en een boete van het energiebedrijf. Daarnaast berekent de politie via een rekenformule de verkregen winst en vordert die via het Openbaar Ministerie terug.

Bron: Politie Flevoland