Vanochtend om 03.45 uur is er een zeer grote brand uitgebroken in een bedrijvengebouw aan de Kanaaldijk in Best. In verband met toenmalige onduidelijkheid over eventuele gevaarlijke stoffen en rook- en stankoverlast is de bewoners gevraagd om ramen en deuren gesloten te houden. De wijk Koekoekbos is om 15.30 uur weer vrijgegeven. De bewoners van deze wijk mogen hun huizen weer verlaten.

In het gebouw zitten verscheidene bedrijven. Het pand bestond grotendeels uit loodsen, waarvan de meeste leegstonden en enkele in gebruik waren als opslag voor materialen.
Bij de brand zijn geen gewonden gevallen. Wel was er sprake van een forse rookontwikkeling.

Om 11.30 uur is het sein brand meester gegeven, maar er is nog wel sprake van rookontwikkeling.
Uit metingen is gebleken dat er alleen asbestdeeltjes zijn aangetroffen in de brandhaard zelf en op een beperkt deel van het bedrijventerrein.
Er zijn geen concentraties van stoffen, gevaarlijk voor de volksgezondheid, aangetroffen in de rook. Dit betekent dat er geen gevaar heeft bestaan voor de volksgezondheid.

Er is echter nog steeds sprake van rook- en stankoverlast. De rook kan irritatie aan luchtwegen en prikkelende ogen veroorzaken. Als de bewoners last daarvan hebben kunnen zij ramen en deuren nog gesloten houden.

Er liggen nog roetdeeltjes op enkele plaatsen in de wijk. De stukken die nu nog in de buurt liggen kunnen door de bewoners zelf zonder problemen worden opgeruimd. Dit heeft geen gevolgen voor de gezondheid.

bron:Gemeente Eindhoven