Staatssecretaris Wijn heeft tijdens het feestcongres van de 125 jarige schildersbranche nieuwe cijfers in ontvangst genomen van onderzoeksbureau EIM over de positieve effecten van de lage BTW-maatregel in het woningonderhoud. Schilders- en stukadoorswerkzaamheden vallen dankzij het Europese experiment onder het lage BTW-tarief. Nederland wil het experiment per 2006 omzetten in een definitieve regeling.

Staatssecretaris Wijn zei bij de presentatie van het EIM-onderzoek in Den Haag dat hij daarbij een prettig gevoel had. 'Ik ben blij met het rapport. Met het oog op de discussie op 6 december in Europa zijn de uitkomsten van het onderzoek een steun in de rug. Het rapport toont dat het lage BTW-tarief werkt. Wij willen het lage BTW-tarief nu goed geregeld hebben.'

Op 6 december komen de ministers van Financiën van de EU-lidstaten in Brussel bijeen om een beslissing te nemen over de voortzetting van het BTW-experiment. Indien de ministers het niet eens worden over de lage BTW vervalt deze regeling per 1 januari 2006.

bron:FOSAG