Wijn moet lage BTW voor schilders nu regelenStaatssecretaris Wijn heeft tijdens het feestcongres van de 125 jarige schildersbranche nieuwe cijfers in ontvangst genomen van onderzoeksbureau EIM over de positieve effecten van de lage BTW-maatregel in het woningonderhoud. Schilders- en stukadoorswerkzaamheden vallen dankzij het Europese experiment onder het lage BTW-tarief. Nederland wil het experiment per 2006 omzetten in een definitieve regeling.

Staatssecretaris Wijn zei bij de presentatie van het EIM-onderzoek in Den Haag dat hij daarbij een prettig gevoel had. 'Ik ben blij met het rapport. Met het oog op de discussie op 6 december in Europa zijn de uitkomsten van het onderzoek een steun in de rug. Het rapport toont dat het lage BTW-tarief werkt. Wij willen het lage BTW-tarief nu goed geregeld hebben.'

Op 6 december komen de ministers van Financiën van de EU-lidstaten in Brussel bijeen om een beslissing te nemen over de voortzetting van het BTW-experiment. Indien de ministers het niet eens worden over de lage BTW vervalt deze regeling per 1 januari 2006.

bron:FOSAGComments are closed.
%d bloggers liken dit: