Een wilde achtervolging waarbij drie politieauto's beschadigd raakten en politieagenten moesten wegspringen voor hun leven heeft geleid tot de arrestatie van drie autodieven. Eà©n van de autodieven ging er met een politieauto vandoor. Het begon op dinsdagochtend 30 augustus 2005 omstreeks 02.10 uur.

Na een melding dat de inzittenden van een personenauto zich verdacht gedroegen en wegreden bij een benzinestation in Hendrik Ido Ambacht. Bleek dat de auto als gestolen stond gesignaleerd. De auto was 6 dagen geleden gestolen in Goes.

Politieagenten zagen de auto rijden op de Burgemeester Keijzerweg in Papendrecht. De auto kreeg een stopteken en de bestuurder stopte. Toen de agenten de bestuurder aanspraken gaf hij plotseling gas en reed weg in de richting van de Rijksweg A15 richting Rotterdam. Een aantal politieauto's zetten de achtervolging in. Net uit de Tunnel onder de Noord ging een politieauto naast de verdachte auto rijden. De bestuurder van de gestolen auto  reed opzettelijk enkele malen tegen de zijkant van de politieauto. Daardoor kwam de gestolen auto in de vangrail terecht.  Daar werd de bestuurder nagenoeg klem gereden, maar hij zag toch kans om gas te geven en tot vier keer toe bijna een politieagent omver te rijden. De agent moest springen voor zijn leven en een andere agent schoot een voorband lek waardoor de auto tot stilstand kwam.

Twee inzittenden, een 38 jarige man uit Eindhoven en een 47 jarige vrouw zonder vaste woonplaats werden aangehouden. De bestuurder wist via het openstaande raam in een politieauto te klimmen. De politieauto stond dicht naast de gestolen auto. Hij reed daarbij wederom in op een politieagent, botste tegen een andere politieauto en ging er vandoor richting Europoort. Diverse politieauto's zetten de achtervolging in. Onderweg reed hij over allerlei obstakels heen en reed op politieagenten van de regiopolitie Rotterdam Rijnmond in die met  politieauto's de weg geblokkeerd hadden. De politieagenten konden op tijd wegspringen en de verdachte reed om de blokkade heen.

Tenslotte werd hij op de Waalhaven Oost te Rotterdam klem gereden en hielden politieagenten hem aan. Het bleek dat het ging om een 36 jarige man uit ´s-Heer Arendskerke.  Hij verkeerde net als zijn aangehouden passagiers vermoedelijk onder invloed van drugs. De verdachten zijn ingesloten en de politie onderzoekt de zaak. 

bron:Politie Zuid-Holland-Zuid