De circa tweehonderd werknemers van slachterij Dumeco in Emmen hebben vanmorgen in een wilde actie het werk neergelegd. Volgens bestuurder Siward Swart van CNV Vlees en vis hebben zij dit gedaan, omdat zij 'zich niet serieus genomen voelen door de directie.' Het steekt de werknemers van de met sluiting bedreigde Dumecovestiging, dat de directie slechts een beperkte ontslagvergoeding wil toekennen, terwijl het bedrijf 27 jaar lang niet in de rode cijfers heeft gezeten. 

Dumeco wil de vestiging in Emmen sluiten, evenals de vestiging in Weert. In beide bedrijven zijn in totaal 530 werknemers in dienst. De vestigingen gaan dicht als gevolg van de overname van de Hendrix Meat Group. De nieuwe reorganisatie volgt op een herstructurering waarbij de stafdiensten al zijn 'aangepakt.' Nu is de productie aan de beurt. Deze reorganisatie zal waarschijnlijk 530 personeelsleden hun baan kosten. Voor driehonderd van hen zou Dumeco ontslag willen aanvragen. 
 
Ontslag niet aanvaardbaar 
CNV Vlees en vis vindt gedwongen ontslag niet aanvaardbaar. Swart: 'Linksom  of rechtsaf zullen werknemers zicht op ander werk moeten houden. Het gaat niet aan in een tijd waarin iedereen zich druk maakt over werkgelegenheid, mensen op straat te zetten zonder enige vorm van perspectief.' 
 
bron:CNV Bedrijvenbond