Willem Weisfelt, docent Engels aan het Juniorcollege van het Petrus Canisius College(PCC) op de Vondelstraat in Alkmaar, is  gekozen tot ´Docent van het jaar'. Eerder deze week werd bekend dat hij en twee andere docenten uit het land, waren genomineerd, maar de heer Weisfelt bleek niet te verslaan.

De landelijke wedstrijd wordt jaarlijks uitgeschreven door de stichting Beroepskwaliteit Leraren en ander onderwijspersoneel (SBL), die op deze manier het vak van leraar positief over het voetlicht willen brengen. Woensdag 5 oktober op de nationale Dag van de Leraar is bekend gemaaktdat hij komend jaar de ambassadeur van het voortgezet onderwijs is en als zodanig symbool zal staan voor alle professionele docenten die Nederland rijk is.

Al vanaf 1999 wordt deze landelijke verkiezing georganiseerd. Docenten worden genomineerd door hun leerlingen, de ouders, collega-docenten en schoolleiders die gezamenlijk het aanmeldingsformulier ondertekenen. Wie er uiteindelijk wint, wordt bepaald door een jury op basis van een aantal criteria die betrekking hebben op het functioneren van de docent als beroepsbeoefenaar, als pedagoog, als didacticus, als gesprekspartner voor leerlingen, ouders en collega's. Ook is van belang of de docent nog andere vaardigheden beheerst waardoor hij zich duidelijk onderscheidt van andere docenten. Het PCC is uiteraard enorm trots op zijn uitverkiezing.

bron:PCC