Uit genomineerde deelnemers worden 30 juni a.s. de 3 winnaars bekend gemaakt door de kersverse voorzitter van VNO-NCW, dhr. Wientjes

De beste 10 businessplannen van New Venture 2005 zijn bekend. De jury maakte een keuze uit 127 deelnemers aan de eindronde van de wedstrijd. In de ochtend van 30 juni a.s. zullen de finalisten hun businessplan uiteen moeten zetten voor de banken, venture capitalists en informal investors die vertegenwoordigd zijn in de jury. Tijdens de prijsuitreiking in de middag zullen de 11 zich ook nog eens voorstellen aan het publiek waarna zij in spanning de uitslag afwachten. Wie behoort tot de 3 beste innovatieve starters van Nederland?

Drie winnaars ontvangen uiteindelijk ieder 25.000 euro startkapitaal voor hun onderneming uit handen van VNO-NCW voorzitter dhr. Wientjes. Naast dit bedrag ligt voor de drie beste innovatieve starters een uitnodiging klaar van Minister President Balkenende. Als voorzitter van het Innovatieplatform maakt de premier graag kennis met de mensen achter de missie: 'meer innovatief ondernemerschap'.

De kanshebbers zijn:

AnaesthetIQ
Categorie: Life Sciences and biotechnology
Teamleader: Marc Hubregtse
Employer at a company, corporation or foundation.
Instapper derde ronde, geen coach.
AnaesthetIQ BV will be a medical device company focusing on the development and marketing and sales of innovative and effective devices for the anaesthesiology market

BliP (c) (BlisterPack)
Categorie: consumer goods
Teamleader: Patrick Meeren
Universiteit van Tilburg
Coach: de heer Kleyngeld van Boer&Croon.
Winnaar ronde 1&2

De innovatieve medicijn doordrukstrip! Blister- of doordrukverpakkingen worden veelvuldig toegepast in allerlei industrieën. Het huidige design van blisterverpakkingen laat volop kansen onbenut om effectiever, efficiënter en gebruiksvriendelijker in te worden gezet. BliP combineert innovatief design met vergroting van gebruiksgemak à©n attentiewaarde, tegenover reductie van transportkosten, retailkosten à©n verpakkingsmaterialen.

Ecoplay
Categorie: Consumer services
Teamleader: Don Platteel
Working for his own company.
Instapper derde ronde, geen coach.

Dit plan is bedoeld om het Ecoplay-systeem op de markt te brengen. Ecoplay is een gepatenteerd systeem dat douche- en badwater opvangt, filtert en gebruikt om toiletten door te spoelen. Hiermee bespaart een huishouden 1/3 op het waterverbruik, en wordt de warmte van het douche- en badwater teruggewonnen

Fibrecoat
Categorie: Industrial goods
Teamleader: Rik Breur
Working for his own company.
Coach: Daan Streumer van McKinsey&Company.
Winnaar ronde 1&2

Wereldwijde overbevissing zorgen er voor dat het kweken van vis booming business is. Een groot probleem bij vis kweken op open zee is de biologische aangroei op viskooien, doordat giftige aangroeiwerende coatings niet gewenst zijn in contact met voedsel. Fibrecoat is een vezeltechnologie die aangroei op niet-toxische wijze voorkomt: organismen houden niet van stekelige oppervlakken.

Focusspec
Categorie: Social ventures and foundations
Teamleader: Frederik van Asbeck
Working for his own company.
Deelnemer aan ronde 2 en 3, geen coach.
De Focusspec is een, esthetisch verantwoorde, in sterkte variabele bril. Deze bril speelt in op de vraag van de WHO om zo'n bril, gericht op het helpen van ongeveer à©à©n miljard mensen in ontwikkelingslanden die hun refractieafwijking niet gecorrigeerd zien.

LGem (voorheen Green Solar Connector)
Categorie: Life Sciences and biotechnology
Teamleader: Eugene Roebroeck
Employed as a researcher at a university or research institute.
Wageningen University
Coach: J. van Lier van de ING Bank
Winnaar ronde 1

LGem maakt 'juweeltjes uit licht'. Met de Groene Zonnecollector produceert LGem algen van topkwaliteit voor aquacultuur en voedingsmiddelenindustrie. De Groene Zonnecollector is een hoog efficient, gesloten kweeksysteem. De daarin gekweekte algen voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen, terwijl de productiekosten lager liggen dan in kweeksystemen van concurrenten.

Happy Shrimp Farm
Categorie: Industrial services
Teamleader: Gilbert Curtessi
Working for his own company.
Spec. coach: McKinsey&Company
Winnaar extra ronde 1 (KIVI-Niria) en ronde 2

A sustainable shrimpfarm in the Port of Rotterdam. The Happy Shrimp farm benefits from the use of waste heat and co-siting. Co-siting is the use of advantages on utilities. The spatial and environmental factors are important aspects in the study. The product will be life and Never frozen tropical shrimp without antibiotics. The freshness and good quality will amaze many in the market.

S2(Sliding Suspension) System
Categorie: Industrial goods
Teamleader: Martin van Rijn
Working for his own company.
Coach: Paul van Loon van Boer&Croon
Winnaar ronde 1&2

Een octrooieerbare wielophanging die het mogelijk maakt met zwenkbare wielen, obstakels zoal drempels, kabels en stoeprandjes te pareren zonder dat de belasting van de wielen gehaald hoeft te worden. Hoogteverschillen tot en met de straal van het betreffende zwenkwiel kunnen hiermee eenvoudig overwonnen worden

SpinUp-MRI
Categorie: Life Sciences and Biotechnology
Teamleader: Youssef Benzaim
Universiteit Leiden
Geen coach
Winnaar ronde 2

SpinUp-MRI is een high-tech spin-off bedrijf van de Universiteit Leiden dat geavanceerde contrast agents voor medische MRI toepassingen op de markt gaat brengen. SpinUp-MRI zal hiermee voorzien in de behoefte aan een betere en veiliger diagnose van longziektes zoals astma en COPD..

Stekrobot
Categorie: Industrial goods
Teamleader: Hans Schouten
Coach: Ed Westerweele van Tournois Dynamic Innovations.
Winnaar ronde 2

Ons product is een robot die in staat is volautomatisch stek te verenkelen, te sorteren, te positioneren, te behandelen en te poten

water pipe maestro
Categorie: Industrial services
Teamleader: Rafael van Bogaert
Working for his own company.
Coach: Arnout van Dijk van BDO
Winnaar ronde 2

Water pipe maestro has been founded for solving the problems of cleaning waterpipes

Succesvol publiek/privaat initiatief ter stimulering van Innovatief Ondernemerschap toont haar oud-deelnemers tijdens alumnibeurs.De ondernemingsplanwedstrijd New Venture waar mensen met innovatieve ideeën worden begeleid bij het schrijven van een businessplan bestaat alweer 7 jaar. Het publiek/private initiatief heeft al vele ondernemers bij de oorsprong van hun bedrijf bijgestaan. Met name de vrijblijvende begeleiding van ervaren managers en ondernemers uit de top van het Nederlandse bedrijfsleven hebben bijgedragen tot succesvolle ondernemingen.De inmiddels actieve 'New Venture' bedrijven zullen 30 juni eveneens aanwezig zijn en tijdens de alumni-beurs hun bedrijf en hun ervaringen tonen aan de aanwezigen.

De dag zal worden afgesloten met een borrel en barbecue op het mooie landgoed van de Baak Management Centrum VNO-NCW .

bron:Stichting New Venture