De oproep aan 5.000 kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en scholen in Nederland luidde: Versier je school en de ramen zo creatief mogelijk in het thema 'Iedereen maakt muziek in Sesamstraat'. De eerste prijs, een bezoek met de hele klas aan de muzikalevoorstelling "Iedereen Maakt Muziek In Sesamstraat" is gewonnen door de Juliana van Stolbergschool uit Den Hoorn. De tweede prijs, waarin Bert, Ernie en muzieklerares Antje Monteiro in levende lijve muziekles komen geven op school is gewonnen door Kinderopvang Otje in Hoofddorp en Kinderdagverblijf Dikkie Dik in Culemborg. De actie is georganiseerd in samenwerking met het 30-jarig jubileum van Sesamstraat.

Meer dan 150 geweldige inzendingen vanuit heel Nederland kwamen binnen, variërend van
fantastisch verklede juffen en meesters tot de meeste bonte raamversieringen. De keuze was moeilijk maar de grootste glimlach werd op de gezichten van de jury getoverd door
bovengenoemde winnaars. Een verslag van het bezoek aan de voorstelling en de muzieklessen op school wordt uitgezonden door Zappelin.

Iedereen maakt muziek in Sesamstraat is tussen 21 december 2005 en 5 maart 2006 te zien in de steden Rotterdam, Breda, Groningen, Amsterdam en Utrecht. De voorstelling is geheel Nederlands gesproken door de originele stemmen van de populaire televisievrienden zoals o.a. Bert en Ernie, Koekiemonster, Elmo en Grover. Deze beroemde bewoners van Sesamstraat ontvangen vol verwachting hun nieuwe muzieklerares. Helaas komt de vrachtwagen met de muziekinstrumenten nooit aan. De bewoners leren hoe ze ook muziek kunnen maken zonder de instrumenten.

De theatershow voor kinderen van 2 t/m 82 jaar oud. Iedereen maakt muziek in Sesamstraat is een interactieve en educatieve voorstelling waarbij jong en oud de kans krijgt om de populaire bewoners van Sesamstraat in het echt te ontmoeten en er samen een feest van te maken. Het wordt een muzikaal en knotsgek feest dat afwisselend wordt gepresenteerd door Irene Moors en Antje Monteiro als muzieklerares.  De premià¨re vindt plaats op 21 december in Rotterdam.

bron:Van den Ende