Naar aanleiding van een vechtpartij, zaterdagnacht aan de Gassingel in Winschoten heeft de politie kort daarna een 15-jarige meisje ui Scheemda en vijf mannen in de leeftijd van 15 tot 19 jaar allen uit Winschoten aangehouden. Door nog onduidelijke oorzaak kregen twee groepen voetgangers ruzie met elkaar aan de Gassingel. Er vielen over en weer klappen en na de vechtpartij bleek een 41-jarige man uit Hoogezand een steekwond in een arm had opgelopen.

Hij moest in een ziekenhuis worden behandeld. Op aanwijzing van een getuigen konden aan het Noorderplein drie verdachten worden aangehouden. Ze zijn naar het bureau gebracht en ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. Bij het vervolg politieonderzoek werden kort daarop in een woning aan de Engelstilstraat in Winschoten de drie overige verdachten waaronder het 15-jarige meisje aangehouden. Ook zij werden naar het bureau gebracht.

Het meisje is na het afleggen van een verklaring heengezonden. De beide andere verdachten zijn eveneens ingesloten. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het incident.

Bron: Politie Groningen