Premier Balkenende krijgt vrijdagochtend in Den Haag een wit polsbandje van Katja Schuurman. Het gaat om een wereldwijde actie tegen armoede.

Na de oranje en gele polsbandjes zijn nu de witte bandjes in opkomst. Ze zijn het symbool van een wereldwijde actie tegen armoede.

 Katja Schuurman overhandigt vrijdagochtend haar bandje aan JP de MP. Dat gebeurt om half tien op het Plein in Den Haag. In Nederland doen meer dan 35 organisaties mee, waaronder FNV Mondiaal.

"White Band Day"

Aanstaande vrijdag, 1 juli, is het White Band Day, de internationale dag tegen armoede. Op die dag dragen mensen overal ter wereld een witte band als symbool tegen armoede.

Doel van de actie is om và³à³r 2015 de meest extreme armoede uit de wereld te bannen. Dat is vijf jaar geleden zo afgesproken tussen 189 landen.

Armoede de wereld uit is mogelijk, vinden de actievoerende organisaties. De kennis is er en de wereld is rijk genoeg. Maar de politieke wil ontbreekt op sommige plekken nog.

Witte kleding

Daarom krijgt premier Balkenende vrijdag van het Nederlands Platform Millenniumdoelen een witte band en een petitie. Ook zullen dan in de Hofvijver witte reddingsbanden drijven en loopt het ´Maak het waar-team' rond in Den Haag om informatie te geven en witte banden te verkopen.Wie mee wil doen, wordt gevraagd witte kleding aan te trekken en zelf zo'n bandje om te doen.

bron:FNV