Tijdens de presentatie van de nieuwe DVD ' The Silent Force Tour, ontving Within Temptation maandagavond in het Omniversum te Den Haag een platina plaat voor de verkoop van 80.000 exemplaren van de cd 'The Silent Force,' uitgekomen in november 2004.

Maandagavond presenteerde de band aan een honderdtal fans de nieuwe 2DVD,' The Silent Force Tour,' die vanaf deze week in de winkels ligt. De presentatie vond plaats in het Omniversum te Den Haag. DVD 1 bevat het spectaculaire concert dat de band deze zomer gaf op het Java Eiland in Amsterdam, beelden van de show op Rock Werchter '05, een concert in Finland plus drie videoclips. Op DVD 2 staat ruim drie uur aan backstagebeelden en interviews van de afgelopen drie jaar. De luxe uitvoering van de 2DVD bevat ook een cd met ruim 70 minuten aan live-opnamen.

De platina plaat is een mooie bekroning op een succesvol jaar; Within Temptation won in februari de Edison Award voor Beste Popgroep Nationaal. Behalve in 2003 ontving de band ook in 2004 de Conamus Exportprijs, voor het verkopen van de meeste albums in het buitenland. Als klap op de vuurpijl mocht Within Temptation tijdens de TMF Awards
2005 de Award voor Best Rock National in ontvangst nemen. Ook kreeg de band een World Music Award voor best verkopende Nederlandse Band. 'The Silent Force' bleek namelijk niet alleen in Nederland een groot succes. In heel Europa gingen al zo'n half miljoen stuks van het album over de toonbank. In Spanje haalde Within Temptation zelfs de eerste plaats van de hitlijsten met de single 'Stand My Ground' en in Finland kreeg de band een gouden plaat.

bron:Sony/BMG