In de nacht van Zaterdag op Zondag rond 04.00 uur woedde er een uitslaande brand in een tussenwoning aan de Grote Brugse Grientweg in Tiel. Enkele (buurt)bewoners zijn met ademklachten ter controle naar het ziekenhuis vervoerd. De omliggende woningen zijn uit oogpunt van veiligheid enige tijd ontruimd geweest. Oorzaak van de brand was een gaslek.

Vannacht sloegen de vlammen uit de woning, waarop politieagenten direct de omliggende bewoners uit hun huizen hebben gehaald in verband met de kans op een overslaande brand. Nadat een buurman overstuur raakte in verband met zijn achtergebleven hond, hebben agenten het beestje uit de achtertuin van het aangrenzende pand gehaald en naar zijn baasje gebracht.
Tijdens het opvangen van de buurtbewoners werd duidelijk dat er een gaslucht was geroken. In het daarop volgende onderzoek door de brandweer en Nuon, bleek dat in de bewuste woning inderdaad een gaslek was. Hierop heeft de Nuon het gas van deze woning afgesloten.Stichting Salvage heeft later in de nacht nazorg verleend aan alle betrokken bewoners.
 
bron:Politie Gelderland-Zuid