Joaquà­n Navarro Valls, de directeur van het persbureau van het Vaticaan, heeft gisteren de St.Vincentius Prijs voor Journalistiek ontvangen uit handen van de president van Italië.

Aan de zijde van JPII
President Carlo Azeglio Ciampi  beschreef  Navarro Valls als iemand die "jarenlang aan de zijde verkeerde van een buitengewone man die de geschiedenis van onze huidige wereld ingrijpend beïnvloed heeft: Johannes Paulus II. "Het verdriet over zijn dood is in ons allen nog niet uitgedoofd", zo sprak de president met tranen in zijn ogen.

Uitzonderlijk voorbeeld
Ciampi stelde dat Navarro Valls de vorige paus heeft geholpen om de wereld "een uitzonderlijk voorbeeld van moderne communicatie te geven", doordat Johannes Paulus II de dialoog is aangegaan met jongeren en verschillen van etniciteit en geloof is overstegen.

Prijs
De St.Vincentius Prijs, à©à©n van de meest prestigieuze prijzen op het gebied van journalistiek in Europa, wordt toegekend door de autonome region Val d'Aosta, onder het patronaat van de president van de Italiaanse Republiek. De prijs wordt ondersteund door de Nationale Federatie van de Italiaanse Pers en het College van Journalisten.

Navarro Valls werkt door
Navarro Valls vertelde de krant  Il Secolo d'Italia na afloop dat hij op zijn post zal blijven onder Benedictus XVI. De woordvoerder, die zijn taak in 1984 op zich nam op het verzoek van Johannes Paulus II, voegde eraan toe: "Het is niet gemakkelijk om ´nee' te zeggen tegen een paus."

bron:RKK