Bilthoven – 21 juli 2008 – www.mijnmedicijn.nl is de eerste onafhankelijke website waarop de patiënt en zijn ervaringen met medicijnen centraal staan. Sinds deze week biedt de website ook informatie voor zwangeren die op zoek zijn naar informatie over medicijnen.

 

Www.mijnmedicijn.nl inventariseert ervaringen van patiënten met zijn/haar medicijnen. Deze ervaringen zijn vervolgens ook per medicijn of gegroepeerd per categorie te bekijken. Hierdoor is het mogelijk om medicijnen in dezelfde categorie snel en overzichtelijk te vergelijken.

www.mijnmedicijn.nl geeft een beeld van onder andere de algehele tevredenheid, de effectiviteit en de bijwerkingen van een bepaald middel in een groep medicijnen. Zo kunnen patiënten elkaar steunen in het gebruik van medicijnen en in een eventuele zoektocht naar een (alternatief) medicijn.

 

“Onze website wil die informatie leveren die moeilijk tot niet te vinden is op andere websites” zegt Wendela Wessels, apotheker en oprichtster van de website.

Keetje Schade, verantwoordelijk voor de functionaliteiten van de website verklaart: ”Met het toevoegen van informatie over medicijnen tijdens een zwangerschap wordt meegegaan met de trend dat zwangere vrouwen steeds bewuster keuzes maken. Ze laten zich niet zomaar iets voorschrijven, maar controleren zelf graag of de medicijnen die ze gebruiken tijdens de zwangerschap wel veilig zijn voor haar en voor het kind in haar buik. Tot nu toe is er echter nauwelijks betrouwbare informatie te vinden. Op de vraag of je nu wel of niet paracetamol zou kunnen slikken tijdens de zwangerschap, is op andere sites geen eenduidig antwoord te vinden”.

 

Op mijnmedicijn.nl wordt een overzicht gegeven van medicijnen die in lage of normale doseringen als veilig beschouwd kunnen worden tijdens de zwangerschap. Het werkelijk gebruiken van een medicijn blijft natuurlijk een zaak tussen arts en zwangere vrouw.

 

 

Voor meer informatie:

W. Wessels, apotheker

+31 6 52 351 282

[email protected]

[email protected]